Mange har en holdning til Scientology – mildest talt. Vil du dybere ned i, hvad det hele egentlig går ud på, skal du læse med her. Religion, pengemaskine eller noget helt tredje? Bedøm selv.

Du er måske blevet stoppet på Strøget eller andre steder, hvor mange mennesker færdes. Hvis du i den forbindelse er blevet tilbudt en stress-test, er det folk fra Scientology, der har henvendt sig til dig – og det kan de gøre helt legalt i Danmark. Sådan forholder det sig dog ikke over hele verden.

Hvis du tager imod tilbuddet om en stress-test, er det meget sandsynligt, at der dukker nogle resultater op, som Scientology vil hjælpe dig med at afklare – og sådan bliver verden måske en scientolog rigere.

Som andre religiøse bevægelser er Scientology altid på udkig efter nye medlemmer. Her prædikes nemlig den universelle og ultimative sandhed – det er der intet nyt i, når det kommer til religioner mm.

Der er dog mange aspekter ved Scientology, som er særlige og værd at kigge nærmere på. Vi har at gøre med en enormt rig organisation – det økonomiske fundament ser ikke ud til at slå revner lige med det samme.

Læs videre, hvis du vil vide meget mere om fænomenet Scientology – hold på hat og briller for vi kommer vidt omkring! Og meget af indholdet er ikke for børn og sarte sjæle …

Anonymous-protest imod Scientology

Scientology – en religion grundlagt af en science fiction-forfatter

Den nyreligiøse bevægelse Scientology tog sin spæde begyndelse i starten af 1950erne i USA. Forfatteren L. Ron Hubbard tog udgangspunkt i sit psykoterapeutiske værk Dianetik: Den Moderne Videnskab om Mental Sundhed, hvorfra han udformede, hvad der ville blive grundlaget for Scientology.

Den første Scientology-kirke åbnede i 1954 – siden har religionen spredt sig til hele verden. Centralt i København ligger fx et europæisk hovedkontor samt kirke overfor Højesteret.

Man fik i 1993 status som anerkendt religion i USA og blev dermed fritaget for at betale skat – noget som har bidraget til at gøre Scientology endnu større og rigere. I Danmark er Scientology ikke anerkendt som trossamfund – men det er heller ikke ulovligt at missionere og udbrede bevægelsens budskaber. Du kan derfor ikke blive – officielt – viet i en af Scientologys kirker i Danmark. Omvendt findes der i Danmark skoler, der beror på L. Ron Hubbards lærdom.

Den danske stat har lagt vægt på Scientologys manglende åbenhed om fx medlemslister og troslære, når den har tilbagevist ansøgninger om officiel anerkendelse som trossamfund. I skrivende stund har Scientology opgivet at blive officielt anerkendt som religion i Danmark.

Hemmelighedskræmmeriet er dybt forankret i Scientology. Selvom du bliver medlem, skal du påregne en stor indsats – og økonomiske bidrag – før du opnår den højeste indsigt i kirkens lærdom. Man er delt ind efter rang, hvor du over tid kan arbejde dig op i graderne.

Dianetics og et E-Meter. To vigtige ejendele for scientologer

L. Ron Hubbard var døden nær – og sådan tog Scientology sin begyndelse

Det var ikke mangel på succes som forfatter, der gjorde, at L. Ron Hubbard grundlagde Scientology. Tværtimod var der millioner af mennesker, der glædeligt læste hans science fiction-noveller i 1930erne.

I 1938 oplevede L. Ron Hubbard en nærdødsoplevelse, som følge af et tandlægebesøg. Bedøvelsen satte forfatteren i en sindstilstand, hvor han så verden i et klart lys. Dette inspirerede ham til at skrive et værk, som dog aldrig blev offentliggjort. Hubbard kaldte siden teksten en tidlig udgave af Dianetik: Den Moderne Videnskab om Mental Sundhed.

Oplevelsen fødte tankerne om en revolutionerende religion hos Hubbard, der så sin “åbenbaring” som noget af højeste vigtighed for menneskeheden. Ligesom med Bibelen måtte det være meningen, at Hubbards lærdom skulle få kæmpe betydning verden over.

L. Ron Hubbard
L. Ron Hubbard i 1950, da Scientology blev grundlagt

Skuffelsen over, at ingen forlag ville udgive Excalibur (om nærdødsoplevelsen), gjorde Hubbard determineret. Han svor, at han ville slå sit navn fast med syvtommersøm. Ingen skulle være i tvivl om, hvem han var, og hvad han stod for. At være forfatter til fantasifulde historier, var nu ikke længere nok. Der ventede meget vigtigere opgaver forude …

Scientologys tro og lære

Mennesket er et åndeligt væsen i Scientology ved navn thetanen. En thetan er udødelig og vil fortsætte med at leve for altid. Mennesket er altså en ånd, der bor i krop, som er forgængelig.

Livet er er opdelt i forskellige tilskyndelse eller impulser, som handler om at overleve – husk på at Scientology blev grundlagt under en nærdødsoplevelse. Selvom thetanen ikke kan dø, vil menneskets sind kæmpe for overlevelse og højere indsigt.

Scientologys lære går videre ud på, at det enkelte menneskes erfaringer strækker sig langt videre end blot det nuværende liv. Menneskets evner er i øvrigt uden grænser – det handler om at blive oplyst for at få adgang til dem.

Hvis man er medlem af Scientology skal man tage adskillige kurser for at blive mere oplyst. Du skal udfordre dig selv, gå på opdagelse, studere lærebøger, gå til foredrag samt arbejde frivilligt for at opnå højere status som scientolog. Religionen handler ikke primært om at tro, men om at forme sig som menneske i tråd med L. Ron Hubbards lærdom og visioner for menneskeheden.

Forvent derfor at lægge dit liv fuldstændig om, hvis du går ind i Scientology. Ligesom i andre religiøse bevægelser er det ikke uset, at scientologer næsten udelukkende omgås andre medlemmer. Man dropper gerne sit arbejde for at vie hele sit liv til kirken og børn går på Scientology-skoler.

Nyreligiøse bevægelser lukker sig gerne om sig selv. Om der er grunde til hemmeligholdelsen, kan du selv tage stilling til efter at have læst denne artikel.

En virkelig god video der forklarer meget, er denne:

Trosbendelsen

Prøv at læse Scientolygys trosbekendelse herunder. Hvor mange af udsagnene vil du erklære dig enig i?

Vi i denne Kirke tror:

 • At alle mennesker blev skabt med samme rettigheder, uanset race, farve eller tro.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til deres egne religiøse skikke og deres udøvelse.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til at leve deres eget liv.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til at bevare deres egen sunde dømmekraft.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til at forsvare sig selv.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til at skabe, vælge, hjælpe og støtte deres egne organisationer, kirker og regeringer.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til frit at ytre deres meninger i tanke, tale og skrift, og til at imødegå eller udtrykke sig om andres meninger i tale og skrift.
 • At alle mennesker har en umistelig ret til at føre slægten videre.
 • At menneskets sjæl har et menneskes rettighed.
 • At studiet af sindet og helbredelsen af mentalt forårsagede lidelser ikke bør adskilles fra religiøse sammenhænge eller foregå i et ikke-religiøst regi.
 • Og at ingen magt mindre end Gud besidder retten til, åbenlyst eller fordækt, at ophæve eller tilsidesætte disse rettigheder.

Og vi i denne Kirke tror:

 • At mennesket inderst inde er godt.
 • At mennesket stræber efter at overleve.
 • At menneskets overlevelse afhænger af det selv og dets medmennesker og af dets opnåelse af samhørighed med universet.

Og vi i denne Kirke tror, at Guds love forbyder mennesket:

 • At tilintetgøre sin egen art.
 • At tilintetgøre en andens sunde dømmekraft.
 • At tilintetgøre eller trælbinde en andens sjæl.
 • At tilintetgøre eller svække overlevelsen for sine fæller eller sin gruppe.

Og vi i denne Kirke tror:

 • At ånden kan frelses, og at ånden alene kan frelse eller helbrede legemet.”

David Miscavige – manden på toppen

L Ron Hubbards efterfølger

Katolikker har paven, Nordkorea har Kim Jong-un, og scientologer verden over har David Miscavige som levende overhoved.

Miscavige blev undervist om universets sandheder af mesteren selv i sin tid. Da L Ron Hubbard afgik ved døden (som menneske), stod det derfor lige for, at hans elev skulle overtage tronen i Scientology – og det har ikke gået stille af for sig.

Den nuværende Chairman of the Board er gennem årene blevet beskyldt for lidt af hvert. Vi nævner: Adskillelse af familier, økonomiske fiksfakserier, chikane af journalister og kritikere, ydmygelse af praktiserende scientologer og fysiske overgreb. De fleste af disse beskyldninger afvises af Miscavige og kirkens talspersoner. Det er meget anvendt, at Scientology betvivler kritikeres troværdighed i fuld offentlighed.

Noget af det første, der fik Miscavige til at blive overbevist scientolog var, at det ikke krævede mere end en 45-minutters Dianetics-session at kurere hans svære allergi. Herfter gik det troligt fremad – hele vejen til toppen af bevægelsen.

Det er ikke noget let vej, hvis man vil stige i graderne. Miscavige har taget et hav af opgaver på sig for at promovere den gode sag. Derfor bliver der ikke set med milde øjne på slendrian og andre dårlige karaktertræk hos mennesker. Der skal arbejdes for kirken som en tro soldat – og doneres – ellers er man ikke en del af flokken.

Mysteriet om fru Miscavige

David Miscavige er gift med Michele Diane Miscavige, som ikke er blevet set offentligt siden 2007. Flere kilder oplyser, at Fru Miscavige forsvandt umiddelbart efter at have ansøgt om jobs uden sin mands tilladelse.

Los Angeles Politi har dog lukket efterforskningen og oplyser, at de har haft kontakt med Michele Diane, der tilbringer sin tid med arbejde for Scientology – og så har man i øvrigt ikke flere kommentarer om den sag. Ægtemanden David har absolut heller intet at tilføje.

David Miscavige optræder i nøje tilrettelagte videooptagelser, hvor han taler for millioner af Scientology-medlemmer verden over. Lærebøger oversættes til et utal af sprog, så kirken kan sprede sig så meget som muligt. Beskyldningerne mod Miscavige er mange, og Scientology er deraf beskyttet af en hær af advokater, når det kommer til retssager.

… Og Davids far? Jo, Ron Miscavige er såmænd en meget udadvendt Scientology-afhopper. Han har ligefrem skrevet en bog, hvor han fortæller om sin store indsigt i kirken. En sønderlemmende kritik – også af sin søn – er der skam plads til.

Family harmony? Ikke når det kommer til The Miscaviges!

Afhoppede scientologer

I USA demonstreres der jævnligt imod alt, hvad der har med Scientology at gøre

Hvem kan være bedre at spørge til råds, om det ofte hemmelighedsfulde trossamfund ved navn Scientology, end tidligere medlemmer?

Nåde findes der på ingen måde for dem, der vælger at forlade Scientology og ligefrem kritisere kirken. Ligesom i andre trosretninger med at strengt æreskodeks, kan det have store konsekvenser at springe fra forsamlingen af troende.

Familier er blevet revet i stykker på dette grundlag. Melder du dig ud, er der en regning at betale. Gamle venner vil ikke længere kendes ved dig, og du må starte op på ny.

Der findes dem, der tror – og så alle de andre …

Robert Dam – fra håbefuld musiker til scientolog

Robert Dam beretter flittigt om forholdene bag Scientologys tykke mure. Foto: TV2

Hvad gør du, når du er en søgende ung mand i 1980’ernes København? Du lægger din skæbne i Scientologys hænder – og sådan går der 20 år, før du vågner op og melder dig ud.

Nogenlunde sådan kan beretningen om Robert Dam sammenfattes. Men der er meget mere at komme efter, når man først dykker ned i et tidligere højtstående medlems afsløringer fra indercirklen.

Robert Dam var en håbefuld ung musiker, der flyttede til København for at blive professionel musiker. Sådan skulle det dog ikke gå. I stedet gjorde han karriere for Scientology i en sådan grad, at alt efterhånden handlede om trosretningen.

20-årige Robert mødte Lone på gaden, som spurgte, om hun måtte stille et par spørgsmål. Det måtte hun da gerne, for hun så meget sød og smilende ud. Hun sagde godt nok ikke, hvem hun spurgte for – men det var vel også underordnet?

Sådan startede Robert Dams engagement i Scientology. Bevægelsen lovede, at gøre Robert Dam til et mere succesfuldt menneske. Han kunne ligefrem godt glemme alt om en karriere som musiker, hvis ikke han ændrede retning – drastisk.

Scientology tager over

Siden kom alt til at handle om Scientology. Robert blev gift med en kvinde, som også var scientolog. Musiker blev han ikke – til gengæld kom han til at spæde til Scientologys i forvejen bugnende pengebeholdning. Så meget, at han mange år senere stadig stod i gæld.

Robert Dam faldt i unåde hos Scientology, da han blev mistænkt for at have saboteret dem. Og så blev Robert afhørt af kirkens eget politi – og røg i unåde. Det var her, tvivlen opstod.

Før Robert Dam endegyldigt tog springet og forlod Scientology, skrev han en rapport, som han sendte rundt til flere hundreder medlemmer. I dag er hverken Dam eller konen længere scientologer. De er, hvad man kalder for suppressive personer – psykopater, der kun er ude på at skade kirken.

Om afhøringerne fortalte Robert Dam:

Det endte med at knække mig som person og fik mig til at tilstå ting, som jeg aldrig havde gjort. Jeg brød grædende sammen over for den næsthøjeste i Scientology-hierarkiet.

Robert Dam

Eric Rubio – døde af sult

Endnu en ung og søgende mand, som endte i Scientology – og i dette tilfælde gik det helt galt.

Eric Rubio mødte en missionær på gaden i Paris. Herfra gik turen til en af Scientologys eliteskoler beliggende i Rødbyhavn. Planen var, at Rubio skulle uddannes til et højtstående og pligtopfyldende medlem. Men Rubio var allerede på forhånd psykisk syg og kunne slet ikke stå for mosten.

Rubio stak af fra Scientology, men formåede langt fra at komme på ret køl. Ved sin død af underernæring betalte han tilmed stadig bidrag til kirken ud af sin bistandshjælp.

Leah Remini – en kendis-afhopper der gør nas

Leah Remini
En afhopper, der har gjort ondt på Scientology

Leah Remini er mest kendt som skuespiller for sin rolle i evighedsserien “Kongen af Queens.” Derudover blev hun allerede som 9-årig medlem af Scientology – noget som der senere skulle blive meget ballade ud af. I 2013 havde Remini nemlig fået nok og blev eksmedlem.

Remini er en af nutidens største kritikere af Scientology. Så meget, at kirken gør et stort nummer ud af at afvise alle kritikpunkter. Husk på, at det ligefrem er en markedsføringsstrategi, at få kendte medlemmer til at blive scientologer. Når de så forlader kirken og kommer med en sønderlemmende kritik som tidligere insiders, gør det utrolig ondt på omdømmet.

Du kan dykke endnu længere ned i Reminis anklager i den (i skrivende stund) 37 episoder lange dokumentar “Leah Remini: Scientology and the Aftermath.” Det tør siges, at der er masser af materiale at tage af, når man kommer fra et liv som scientolog i de kendtes kredse.

Hvis du mangler læsestof til ferien, kan du også kaste sig over Reminis memoirer i bogen “Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology.”

Et af Leah Reminis udfald imod sin tidligere trosretning var at melde Michele Diane Miscavige savnet. Herefter tog Los Angeles Politi sagen op … Og det kom der ikke rigtig noget ud af. Fru Miscavige er – som tidligere skrevet – stadig ikke set offentligt i adskillige år. Mysteriet fortsætter.

Én ting er sikkert – Scientology havde helst været et medlem som Leah Remini foruden!

Religion – det er dér pengene ligger

Det er ikke gratis at være medlem af Scientology. Når man mange steder ikke er støttet af staten som et officielt anerkendt trossamfund, skal der penge på bordet for at få kirken til at bestå – og vokse.

Scientologys grundlægger L. Ron Hubbard blev i sin tid citeret for at sige: “Religion – det er dér pengene ligger.” Og der er i høj grad en sandhed i, at Scientology har forstået at få millionerne til at rulle ind på sine konti – om de så vil stå ved det eller ej.

At blive medlem af Scientology er i sig selv ganske gratis. Men hvis du skal være praktiserende, kræver det, at du erhverver dig lærebøger og tilmelder dig kurser (mange af dem) og dét er ikke gratis. Du kommer heller ikke udenom at donere penge til kirken.

Der skal donationer til, hvis du vil avancere i rækkerne. Hvis du er velhavende, skal der endnu flere penge til.

En prægtig Scientology-kirke, som garanteret ikke har været helt billig

Priserne stiger

Det bliver tilmed dyrere og dyrere at have med Scientology at gøre. Afhoppere fortæller om, at der skal flere og flere penge på bordet som årene går. Det afvises dog i 2012 af pressechef Anette Refstrup:

Folk ville jo ikke give penge til det, hvis de ikke mente, at pengene var godt givet ud

Anette Refstrup

I 2014 menes Scientology-kirken at være god for den svimlende sum af 1,2 milliarder … Dollars. Og det er jo immervæk en sjat. Donationer, salg af kurser, bøger, foredrag mm. har virkelig skæppet godt i kassen. Det er mere end sandsynligt, at Scientology vil bestå lige indtil Jorden en dag går under – så stor og stærk har L. Ron Hubbards trosretning vokset sig over 70 år.

Scientology er kendt som en af de virkelig krævende trosretninger. Ikke nok med, at du skal genopfinde dig selv og lægge masser af timer deri på daglig basis. Du skal også have pungen op af lommen – big time! Men det er vel det hele værd, når du virkelig finder lykken i L. Ron Hubbards vise ord …

Kendte medlemmer af Scientology

Kendismedlemmer som Tom Cruise og John Travolta har været guld værd for Scientology. Både i form af kæmpe donationer-  men også som trækplastre udadtil. Hvis ham fra Top Gun er medlem, skal du da også blive det … Hvis så tilmed dansesmølfen fra Saturday Night Fever også er et højt betroet medlem – ja, så er der da virkelig intet at være bange for, vel?..

Lad os kigge lidt nærmere på Scientologys kendte ansigter.

Tom Cruise – medlem af inderkredsen

Tom Cruise er talsperson for Scientology

En virkelig værdifuld galionsfigur for alt, hvad der har med Scientology at gøre. Den celebre Hollywood-skuespiller er kendt og beundret verden over. Mange er også klar over, at Cruise er et aktivt og missionerende medlem af Scientology – men det har ikke for alvor fået hans stjernestatus til at dale.

David Beckham – ja, ham fodboldspilleren mm. – var ligefrem ved at blive overtalt til at gå med i Scientology gennem sin ven Tom Cruise. Det endte dog med et afslag. Begrundelsen: Det var lige dyrt nok …

Tom Cruise blev medlem i 1990 igennem sin første kone Mimi Rogers. Selvom ægteskabet til sidst bristede, gjorde forholdet til Scientology det ikke. Cruise er stadig i dag et særdeles aktivt og overbevist medlem af højeste rang. Det betyder, at han har kendskab til hele pakken af oplysning – mere om det senere …

Kærlighed er der tilsyneladende ikke længere plads til i Tom Cruises liv – altså den mellem mand og kvinde. I stedet har han installeret sig i luksuriøse omgivelser i byen Clearwater i Florida – lige overfor Scientologys overdådige palads af et hovedkvarter. Her plejer han efter sigende udelukkende omgang med andre scientologer – man er vel overbevist i sin tro.

Selvom Scientology kurerede Tom Cruise for ordblindhed, lykkedes det ham aldrig at få sine to efterfølgende koner med indenfor i folden. I dag er han stadig meget aktiv som skuespiller og ellers tilbagetrukket privat. Det skulle dog stadig være muligt at få en autograf eller selfie, hvis du støder ind i Top Gun-stjernen.

John Travolta – scientolog med dansetrinene på plads

Travolta er et kendt ansigt for Scientology udadtil

I 1975 fik John Travolta overrakt bogen Dianetics under en filmoptagelse. Siden har han ikke fortrudt sit engagement med Scientology. Som mangeårigt og højtstående medlem, kan Travoltas betydning for kirken ikke undervurderes.

I 2009 døde Travoltas søn Jett i en alder af kun 16 år. Igennem sorgperioden var støtten fra Scientology af højeste betydning for familien. I det hele taget peger Travolta på Scientology som en afgørende faktor for hans succes som verdenskendt skuespiller i legendariske film som Saturday Night Fever, Grease og Pulp Fiction.

Ligesom i tilfældet med Tom Cruise var det også en kvinde, der fik John Travolta med ind i kirken. Hvilken magt de dog besidder disse hunkønsvæsener!

Yvonne Gillham var en ung og smuk australsk kvinde, som var på en mission for Scientology. Det var ikke gået efter planen med at tiltrække kendte mennesker som trækplastre – det skulle der gøres noget ved. Og den opgave tog Gillham gerne på sig. Hun plejede omgang med Travolta – og resten er historie.

Celebrity Centres

Scientology har ligefrem Celebrity Centres, hvor berømtheder ikke behøver tage del i socialisering med almindelige mennesker. Her kan kendte scientologer mødes under ordnede forhold – uden at forstyrrende elementer som presse eller fans kigger med over skulderen. Det er noget, der har tiltrukket en god mængde stjerner over årene.

L Ron Hubbard havde ligefrem i 1950erne skrevet en liste med kendte, han ønskede at få med i Scientology. Navne som Walt Disney, Pablo Picasso og Ernest Hemmingway bed dog ikke på. Maddingen måtte gøres mere spiselig og derfor udtænkte man snedige planer for at få jackpot.

Travolta blev tætte venner med Yvonne Gillham indtil hendes tidlige død i 1978. I dag taler han stadig om den kæmpe betydning hun fik for ham. Om Scientology er ordet beautiful det mest anvendte i Travoltas mund.

Jo, John Travolta – verdenskendt bl.a. for sine dansemoves i Grease – er og bliver en overbevist scientolog.

Beck – tabermusiker eller medlem af Scientology?

Beck – medlem eller ej?

“I’m a loser baby – so why don’t you kill me?”

Sådan synger Beck på sit kæmpehit “Loser” fra 1993. Hvad mange ikke ved er, at Beck er ud af en højtstående Scientology-familie. Men det er ikke ligefrem noget, som Beck er ovenud begejstret for, at alle skal kendte til.

Om Beck er praktiserende medlem af Scientology eller ej, er ikke helt til at blive klog på. Han har skiftevis benægtet det og indrømmet sit engagement. Om det er den til tider kraftige kritik af kirken, der får Beck til at vakle, kan man kun gisne om.

Senest har Beck afskrevet sig fra at have noget som helst med Scientology at gøre. Noget af en forskel, hvis man sammenligner med udtalelser om emnet i et interview fra 2005. Her bekendtgør Beck nemlig, at han er scientolog. Videre siger han, at der intet fantastisk er ved det hele. Det har noget med filosofi og en humænitær indsats at gøre, når man er medlem.

Sikkert og vist er det dog, at Becks far – komponisten David Campbell – er medlem af Scientology. Beck er vokset op i skyggen af kirken og har ligeledes været gift med en skuespiller, som også er kendt scientolog.

Båndene til L Ron Hubbards trossamfund er tætte – om Beck så vil det eller ej.

Og der er mange flere kendte scientologer at tage fat på. Se den fulde liste her.

Thetanerne kommer – eller gør de?

Du er egentlig ikke berettiget til at vide det – men her kommer en servicemeddelelse:

“Der var engang for 75 millioner år siden en hersker over hele vores galakse. Han hed Xenu, og han havde en plan for at komme af med overbefolkning på sine 76 planeter.

Rumherskeren Xenu lammede alle mennesker og fløj dem til Jorden (som dengang hed “Teegeeack”) i store rumskibe, som lignede DC8-fly. Derpå nedsænkede Xenu menneskene i nogle vulkaner i Las Palmas og på Hawaii og placerede en atombombe oven i hvert bjerg. Bomberne eksploderede og slog alle ihjel.

Efter det store brag fløj menneskenes frosne sjæle vildt rundt i en nuklear storm. Den onde rumkriger Xenu fangede alle sjælene ind i et elektronisk felt og fragtede dem tilbage til Jorden, hvor han hypnotiserede dem med billeder af Gud, djævelen, engle, opera, helikoptere og meget andet på storskærme. Til sidst lod Xenu alle sjælene slippe fri.(JP)

Var det mon sådan Xenu så ud ifølge L Ron Hubbard?

Benægt, benægt, benægt …

Scientology vil benægte denne historie, da det kun er de få forundt at kende til den fulde sandhed. Husk på, at det koster mange penge at blive fuldt oplyst, derfor er dette en foræring af de helt store.

L Ron Hubbards fortid som science fiction-forfatter slår virkelig igennem, når man læser denne beretning om menneskets oprindelse. Gad vide, hvordan historiebøgerne er bygget op på skoler, der fungerer ud fra L Ron Hubbards værdier og livssyn. Måske er der gang i det helt store “oprydningsarbejde”, før der er tilsyn med disse skoler? Hvem ved …

Religion, trosretning, kirke, svindlere, pengemaskine, hjernevask, sandhedsorakler, kult, sekt, rollespillere eller noget helt andet? Det er helt op til dig, hvordan du vil karakterisere Scientology.

Nu er du blevet en del klogere på, hvad Scientology er for en størrelse. Der er dog rig mulighed for at gå endnu videre med sit selvstudie – derfor kommer her en liste med nyttige links, hvis du vil vide endnu mere:

Dokumentarer:

Læsning:

Dyk ned i mange flere guides her. Svindlere eller ej? Du bedømmer.