Bernios bedømmelse

Bernio Verhagen er kendt for alt andet end sine egenskaber på en fodboldbane. Faktisk skulle han være decideret ringe med en bold for fødderne. Alligevel har han været på professionel kontrakt i op til flere klubber på et habilt niveau. Hvordan det har kunnet lade sig gøre, kan du læse om her. 

Mange drenge drømmer om at blive professionelle fodboldspillere og leve af deres hobby. Det er dog de færreste forundt at nå så langt. Men hvorfor ikke bare leve drømmen ud alligevel og fuske sig hele vejen til kontrakter? Sådan må Bernio Verhagen have tænkt i sin tid.

Dette er dog langt fra kun en opsigtsvækkende historie om svindel indenfor fodboldverdenen. Verhagens “evner” rækker nemlig langt videre end som så. Hvis du har brug for lidt gang i gaden, skal du bare ringe til Verhagen. Herfra synes det kun at gå én vej – mod kaos.

Viborg FF blev snydt til at skrive kontrakt med den allerede legendariske Bernio Verhagen. Men det er de nu ikke alene om. Verhagen har “spillet fodbold” på kontrakt så forskellige og eksotiske steder som Sydafrika, Moldova, Chile og så altså også i lille Danmark.

Bernio Verhagen – dårlig til fodbold – professionel alligevel

Det er en ret opfindsom omgang fodboldsvindel Verhagen har haft gang i. Med falske underskrifter, brug af kendte fodboldagenters navne,  gedigne løgnehistorier, forfalskede mails – og ikke mindst billeder i træningstøj fra forskellige klubber – har han opnået, hvad han ville. Man kan ikke tage fra Verhagen, at han faktisk blev professionel fodboldspiller.

“Jeg har en professionel kontrakt – derfor er jeg professionel fodboldspiller.”

Et udsagn man jo dårligt kan anfægte!

Se Bernio Verhagen i sportsnyhederne. I Tyskland!

Faktisk har Bernio Verhagen deltaget i lidt boldspil i danske klubber. I Næstved var det endda planen, at han skulle deltage i en træningskamp – på forhånd ubeset. Men så langt kom det dog aldrig – for allerede under opvarmningen var det tydeligt, at man ikke havde med en professionel fodboldspiller at gøre.

“You’re a fucking cheat!” Så klar og tydelig var meldingen fra cheftræner i Næstved, Mogens Krogh, da Verhagen efterfølgende blev smidt væk fra klubben – uden kontrakt. “Jeg har set serie 3-spillere, der var bedre end ham. Det var så langt ude!”

Verhagens udlægning af begivenhederne i Næstved er dog – ikke overraskende – noget anderledes:

Jeg var i Næstved i 2017, mener jeg, men jeg kunne ikke rigtig lide området. Det virkede meget småt og isoleret

Nu er det så op til dig hvilken side af historien, du vælger at tro på.

Spørgsmålet er, om det nogensinde rent faktisk er lykkedes Verhagen at spille sig til en aftale … Det er nok mere end tvivlsomt.

Bernio Verhagen Viborg stadion
Det var her på Viborg Stadion, Verhagen angiveligt drømte om at folde sit begrænsede fodboldtalent ud

Bernio Verhagen på kontrakt i Viborg FF – et scoop bliver til en møgsag

Det har været en svær én at sluge for sportsdirektøren i Viborg Fodsports Forening, Jesper Fredberg. Ikke nok med, at han er kendt for at stå i spidsen for et historisk ringe AGF-hold, der rykkede ud af Superligaen med et brag. Nu kan han også skrive sig ind i rækken af folk, der er blevet snydt bigtime af den finurlige Verhagen. Bonusinfo er i øvrigt, at Fredberg er politimand af uddannelse …

Viborg skrev kontrakt med Verhagen, fordi de blev stillet en nærmest gratis gevinst i udsigt. Med kendte agenters navne i mails, lykkedes det Verhagen at overbevise ledelsen i Viborg om, at man kunne sælge ham videre med stor fortjeneste til Kina, hvis man blot skrev kontrakt med ham.

Fredberg udnyttede sit store netværk

Når noget lyder for godt til at være sandt, skal man som regel være på stikkerne … Den lektie har Jesper Fredberg med flere nok lært nu. Ingen havde rent faktisk set Bernio Verhagen med en bold for fødderne, men fodboldverdenen er nogle gange en sær størrelse. En lukrativ aftale kan være lige om hjørnet, når man mindst venter det. Det var dog ikke tilfældet med Verhagen.

Jesper Fredberg forklarede ved kontraktunderskrivelsen:

Baggrunden er, at vi via vores netværk har fået en relation til et større internationalt agentfirma. Og via det har vi fået foreslået Bernio Verhagen, som målrettet søgte mod Danmark, da han har et barn i Randers

At Verhagen rent faktisk har et barn i Danmark, skulle være god nok. Den danske ekskæreste er stået frem og har forklaret om en charmerende mand, der forstod at trykke på de helt rette knapper på det rigtige tidspunkt. Men at der skulle være tale om en styrkelse af det internationale netværk for Viborg, kunne ikke være længere fra sandheden. Det hele viste sig ene og alene, at være opfundet af Verhagen som et led i endnu en gang at fuske sig til en kontrakt.

Bernio Verhagen nåede at træne med en enkelt gang i Viborg FF, og spillertruppen troede ikke deres egne øjne. Der var tale om en spiller meget langt fra dansk divisionsstandard. Hvordan kunne ledelsen dog skyde så meget forbi rammen, at en så talentløs spiller skulle træne med? Der måtte virkelig være et eller andet galt.

Og DET var der også!

Her går snakken også lystigt om den for længst mytiske Verhagen:

 

Fra Surinam til Holland til Moldova til Sydafrika til Chile til Danmark

Bernio Verhagen er en berejst herre. Født i (angiveligt) 1994 i Surinam, en tidligere hollandsk koloni. Herefter gik det til Holland, hvor de første klubber på det brogede cv dukker op.

Transfermarkt er en meget anvendt side, når der skal tjekkes op på en fodboldspillers cv. Bernio Verhagen optræder med ikke færre end syv klubber på sin liste – i tre verdensdele. Problemet er bare, at der ikke er angivet én eneste spillet kamp – og selvfølgelig heller ikke ét eneste scoret mål. Og det til trods for, at Verhagen angiveligt er angrebsspiller – det er i hvert fald, hvad Transfermarkt fortæller os …

Der må være andre naive fodboldledelser derude, siden Verhagen har opnået et så langt cv uden nævneværdige evner med den lille runde. Det er sikkert håbet om at score en stor gevinst, der har gjort udslaget.

I skal bare lige skrive kontrakt med denne spiller. Herefter venter der et stort salg lige om hjørnet – og han behøver ikke engang spille bare ét minut!

Går den, så går den. Og den gik i høj grad for Verhagen, som nu kan kalde sig tidligere professionel fodboldspiller resten af sine dage.

Hvad han så nok ikke fortæller i samme ombæring er, hvordan det rent faktisk gik til. Og når børnebørnene beder om et lille spil bold i haven, kan man jo altid bruge den gode gamle med, at knæet ikke kan holde til mere efter så mange år på højeste niveau.

Et lille tilbageblik på dengang, Verhagen gjorde sit indtog i sydafrikansk fodbold:

 

Flygtede fra racisme i Chile og blev bestjålet i omklædningsrummet

Det har ikke altid været lige nemt at være Bernio Verhagen. Faktisk var det ret turbulent, hvad der gik forud for den seneste tid i dansk fodbold.

I klubben Audax Italiano i det mærkværdigt lange land, Chile, gik det helt galt for fodboldnomaden Verhagen. Han blev både udsat for racisme fra medspillere og blev berøvet sin løn i kontakter fra omklædningsrummet. Ikke noget at sige til, at han derefter valgte at søge mod trygge Danmark, hvor hygge og samvær med hans lille datter også ventede.

Man kan tænke sit: blev pengene stjålet, fordi Verhagen ikke var, hvad han udgav sig for og derfor ikke lønnen værd … Er racismen opdigtet for at slippe væk fra den pinlige sandhed? Sikkert er det, at man nok lige skal tage det med et gran salt, når det kommer fra Verhagens egen mund:

En gruppe af mine holdkammerater – omkring fem personer – lavede racistiske kommentarer, og da jeg fortalte klubben om det, gjorde klubben ingenting. De udsendte i stedet en meddelelse, hvor de sagde, at de ikke kendte til det

Der er bestemt ikke noget at sige til, at man vælger at søge mod det kolde nord, hvis ovenstående udsagn virkelig bunder i sandheden.

Sådan en skills-video her kommer Bernio Verhagen ALDRIG med i:

 

Bernio Verhagen – mere end bare fodboldsvindler

Det har været en kulørt affære for den jyske traditionsklub Viborg FF at have Bernio Verhagen rendende. Desværre kun for alle de forkerte grunde. Fadæsen begrænser sig ikke til et totalt fraværende talent for fodbold og en kontrakt på falske forudsætninger. Verhagen er bestemt også en herre, som forstår at komme i vælten på andre måder.

Med sig fra Chile medbragte Verhagen ikke kun endnu en klub på sit tvivlsomme cv. Næ, der fulgte skam også en chilensk kæreste med i købet. Og det var noget som Viborg og omegn skulle komme til at mærke til. Kæresten anklagede blandt andet Verhagen for at holde hende fanget på et hotelværelse og berøve hende. Det så også voldsomt ud, da parret blev fanget på et overvågningskamera fra en kiosk.

En kulørt fodboldverden

Nogle mennesker forstår bare at tiltrække sig opmærksomhed på uheldig vis, og i den kategori falder Verhagen under alle omstændigheder. “Der har været en masse kærestefnidder imellem de to.” Sådan lød det fra ledelsen i Viborg, adspurgt om bare en af de mange historier deres nyansatte spiller førte med sig.

Forældremyndighed over sit i Danmark bosiddende barn må Verhagen spejde langt efter. Den ville også være svær at leve op til, da anklageskriftet lyder på bedrageri, dødstrusler, vidnetrusler, identitetstyveri, vold og røveri. Jo, vi har i sandhed at gøre med langt mere end bare den almene svindler. Fodboldverdenen kan være interessant på mange forskellige måder.

Forfalskede billeder, franarrede smykker og løgnehistorier

Historierne om Bernio Verhagen vil næsten ingen ende tage. Her får du nogle af de bedste kort fortalt:

  • Verhagen købte sportstøj fra danske klubber  – bl.a. Hobro og FC Midtjylland – og fik taget billeder af sig iført det. På den måde kunne ham pimpe sin profil som fodboldspiller. Det mest løjerlige af det hele er, at det faktisk virkede sammenlagt med alt det andet svindleri. Du er, hvad du udgiver dig for at være!
  • Sportsdirektør Jesper Fredberg beskrev Verhagen som en lynhurtig og aggressiv spiller, man måske kunne gøre brug af i senere kampe – på trods af, at Verhagen efter blot en enkelt træning med resten af holdet blev beordret selvtræning. “Forhåbentligt kan vi bygge ham op og gøre en god case ud af ham.” Sådan kan man også fordreje sandheden.
  • En dansk kvinde blev angiveligt franarret smykker og penge af en Bernio Verhagen, der ved samme lejlighed udgav sig for at være FCK-spiller. Man må sige, vi har at gøre med en mand, der har været godt omkring i de danske klubber.
  • Bernios danske ekskæreste har berettet om, hvordan han havde planer om at oprette en fodboldklub. FC Østjylland skulle klubnavnet have lydt. Det kom endda så langt, at Verhagen selv designede et klublogo med en hjort på kærestens computer.
FC Østjylland
Er dette et passende logo for en klub ved navn FC Østjylland? Design: Bernio Verhagen

Gaven, der bliver ved med at give …

  • Moren til Verhagens danske barn kan videre berette om et stormfuldt forhold til fodboldsvindleren. Fra mordtrusler mod sin far, trusler om bortførelse af datteren, misbrug af data – til spytklatter, kvælertag samt (selvfølgelig) løgn og bedrag så langt øjet rækker. Læs hele interviewet om Verhagens numre ved at klikke her. 
  • Bernio Verhagen charmerede sine kærester til at forfalske underskrifter på nogle af de mange papirer, der blev brugt til at narre klubledelser rundt omkring i verden. Kærlighed gør blind, som man siger.
  • “Jeg har allerede talt med en anden dansk klub.” Sådan indledte Bernio Verhagen sin forklaring ved Retten i Viborg adspurgt om sin jobmæssige situation. Verhagen lader ikke til at ville lade sig bremse af noget så trivielt som en varetægtsfængsling. Gaven, der bliver ved at give!
Fodboldsvindleren
Faktisk er historien om Bernio Verhagen hørt før. En brasiliansk “fodboldspiller” har opnået kultstatus ved aldrig at have spillet bare én eneste kamp. Denne bog er absolut anbefalelsesværdig og må have været inspiration for Verhagen, når han planlagde sine mange svindelnumre.

“Everything is false” – Bernio Verhagen tager til genmæle

Mens Bernio Verhagen stadig kunne kalde sig professionel fodboldspiller i Viborg FF, holdt han sig ikke tilbage med at nægte ethvert kendskab til svindel. Faktisk var han selv blevet taget ved næsen af en af de agenter, som havde formidlet kontakten til Viborg. En Dimitri fra Rusland var nu pludselig Verhagens virkelige agent …

Om det er Verhagen, der i samarbejde med ekskærester har stået for hele svindleriet, står stadig uklart. Det kan være, han er særligt god til at forvrænge sin stemme, når han ringer og udgiver sig for at være alle andre end sig selv.

“Det hele er løgne og atter løgne!”

Nogenlunde sådan kan man sammenfatte Verhagens forsvarstale, da han blev konfronteret af danske journalister. Det førte endda til et live-interview i fodboldprogrammet Onside i bedste sendetid.

Sjældent har et fodboldinterview taget sig så bizart ud, som da Camilla Martin ringede Verhagen op for at høre hans version af hele sagen!

 I den her situation synes jeg, at det er vigtigt, at jeg forsvarer mig selv. For der er så mange skøre historier, der ikke er sande

At sikre sig en plads i fodboldhistorien – koste hvad det vil!

Man må give Bernio Verhagen, at han ikke har været bange for at stille op til interview – selv da hele fuskeriet blev fremstillet dag efter dag i pressen.

Var opmærksomheden måske i virkeligheden en af grundene bag al virakken … For Verhagen har da ikke i sin vildeste fantasi forestillet sig at score mange penge på sine kontrakter, når de manglende fodboldevner blev afsløret efter bare få minutter til træning?

Er Bernio Verhagen bare en uforbederlig fantast, der jagter sin plads i fodboldhistorien – koste hvad det vil? Bedøm selv.

Sikkert er det, at Viborg FF helst havde været denne historie foruden. Godt nok er man tidligere blevet kaldt Superligaens grå mus, men det var trods alt nok ikke på denne måde, man drømte om kulørte overskrifter i sportsnyhederne!

I skrivende stund er Bernio Verhagen varetægtsfængslet og dommen kan blive på flere års fængsel, når man tager de mange anklager i betragtning.

Bernio Verhagen flygter fra politiet – og bliver fanget i et kælderrum

Under en fangetransport udenfor Holstebro Arrest lykkedes det Bernio Verhagen at stikke af fra politiet til fods. Så lidt hurtighed må manden da trods alt beside. Under sine timer på flugt lykkedes det ham at låne en smartphone fra en fremmed og logge ind på sin Instagram-konto.

På Instagram forsøgte Verhagen at lede politiet på vildspor ved at lægge en historie ud om, at han var på vej til nogle gode venner i Sverige – men at han i øvrigt ville være på plads, når retssagen imod ham begyndte. Nogle mennesker lever bare i en helt anden virkelighed end os andre …

Verhagen var ikke på vej til Sverige. Tidligt næste morgen blev han tværtimod opsporet af politiet, som anholdte ham i et kælderrum … I Holstebro. Langt var han altså ikke kommet. Der var heller ikke tale om, at han var stukket af til en ny kontrakt med en ny håbefuld fodboldklub.

Verhagen var i øvrigt hurtig på tasterne på den lånte telefon. Det lykkedes ham også at poste et par stories med relation til den forestående retssag, hvor han bedyrede sin uskyld. Og så også lige en kærlighedserklæring til den forsmåede ekskæreste fra Chile.

Verhagen kan nu se frem til en endnu hårdere straf pga. sin raske lille smuttur væk fra ordensmagten.

Her giver Bernio Verhagen på Instagram et statement, der ikke er til at tage fejl af:

Og så lige en kærlighedserklæring til kæresten fra Chile.

“Jeg elsker dig. Alt er fint, min kærlighed – det lover jeg dig” står der på spansk.

Om det er sandheden, må være op til egen fri fortolkning.

Verhagen tiltales for røveri, voldtægt og flugt fra politiet

Efter et stykke tid bag tremmer i det topsikrede fængsel Enner Mark ved Horsens, blev Bernio Verhagen d. 19/2 2020 tiltalt for en lang række forhold: voldtægt, vold og tvang mod sin daværende kæreste, trusler, vidnetrusler, røveri og flugt fra politiet.

Den imødesete svindelsag i forbindelse med kontrakten i Viborg FF lader altså i første omgang vente på sig – men der er jo også rigeligt andet at forholde sig til indtil da.

Anklagemyndigheden går efter en fængselsstraf til den 26-årige fodboldsvindler.

24. juni 2020 – Bernio Verhagen idømt 1 år og 3 måneders fængsel for vold

Bataljerne med ekskæresten kostede Bernio Verhagen en dom på over et års fængsel. Derimod blev han frikendt for anklagerne om voldtægt, som retten ikke fandt tilstrækkeligt med beviser for. Anklagemyndigheden gik efter en noget hårdere straf på tre år og ni måneders fængsel, som altså faldt på jorden, da Verhagen blev frikendt for voldtægt.

Verhagens chilenske ekskæreste forklarede i retten, at hun var blevet slået hver eneste dag, hun opholdt sig med ham i Viborg. ‘Han var aggressiv og kontrollerede alt, hvad jeg gjorde og var hele tiden igennem min telefon.’

‘Der skete noget med ham. Han ændrede type og blev en anden. Da vi kom til Danmark, var han aggressiv og virkede desperat, og når han talte til mig, så råbte han. Det havde han ellers aldrig gjort før,’ lød anklagerne blandt andet.

I alt 11 anklager om alt fra vold, trusler og voldtægt blev den fallerede ‘fodboldspiller’ tiltalt for.

Inden dommer og domsmænd trak sig tilbage for at votere, fik hollænderen de sidste ord: ‘Man har tegnet et billede af mig, der ikke er sandt. At min datter og min familie skal læse den slags om mig er ikke rimelig.’

Herefter var det tid til domsafsigelsen. Bernio Verhagen sad roligt med armene over kors, imens dommeren talte rettens ord. Efter en kort samtale med sin forsvarer, valgte han at modtage sin dom.

Hermed kunne der sættes punktum i første kapitel fra det danske retssystem, som fik lidt at se til, da først sandheden om Verhagen blev kendt.

Bernio Verhagen lyver, og han er god til det

Anklager Katrine Melgaard 

Retssagen om bedrageri mod Viborg FF

Så langt, så godt – for retten har nemlig ikke sat punktum i sagerne med Verhagen. Viborg FF har stadig et udestående vedrørende ansættelsen af hollænderen, som skete på falsk grundlag. Bedrageri og dokumentfalsk er emnet ved disse retsmøder, der tager sin begyndelse 18. august 2020.

Ledelsen i Viborg FF mener forståeligt nok, at de blev taget ved næsen dengang, de skrev kontrakt med Bernio Verhagen.

Som anklageskriftet afslører, er der mest tale om en principiel sag for fodboldklubben Viborg FF. 22.500 kroner lyder det økonomiske tab på, der var gået til indkvartering og lommepenge. Klubben udbetalte nemlig aldrig løn til spilleren under opholdet.

Viborg FF søger rettens ord for, at man blev udsat for bedrageri og dermed en smule oprejsning ovenpå den uheldige sag. Havde man gjort sit forarbejde en smule bedre, før man skrev kontrakt med Verhagen, var man rimeligvis aldrig havnet i denne situation.

Også Lyngby Boldklub er med i anklagerne, da Verhagen forsøgte at lave det samme nummer med dem – dog uden held. Sådan kunne man i øvrigt skrive en lang række andre klubber – mange steder i verden – på samme liste.

Bernio Verhagen nægter sig – naturligvis – skyldig i anklagerne.

18/8 2020 – Bernio Verhagen erklærer sig skyldig i bedrageri og dokumentfalsk

Den farverige ‘fodboldspiller’ Bernio Verhagen har mest gjort sig berømt ved at svindle, snyde og benægte nogen som helst skyld.

Tirsdag d. 18. august 2020 skete der dog noget nærmest historisk. I retssagen, hvor Verhagen var svindelanklaget af Viborg FF, erklærede hollænderen sig … SKYLDIG!

Unægtelig noget af en kovending fra de indledende retsmøder, hvor det som vanligt lød: ‘Not guilty.’

Ledelsen i Viborg FF erklærede sig tilfredse med udfaldet, hvor Bernio Verhagen blev dømt til at betale 15.747 kroner i erstatning til Viborg FF samt sagens omkostninger. Alligevel endte det angiveligt med en underskudsforretning for den midtjyske klub, da man samlet havde lagt 27.000 ud for ‘fodboldspillerens’ tid i Viborg.

Det har været en træls sag at være en del af, og vi kommer ikke til at bruge yderligere energi på denne sag

Morten Jensen, Viborg FF

Bernio Verhagen modtog ingen tillægsstraf derudover. Der skal derfor ikke lægges noget oveni de et år og tre måneders fængsel + udvisning af Danmark og indrejseforbud i hele 12 år, som Verhagen modtog som straf i den forrige sag. Forsvareren oplyste efter retsmødet, at Verhagen ville forlade Danmark i ugen efter den endelige dom.

Der forlød ikke noget om, hvorvidt Verhagen var i stand til at betale sine økonomiske udeståender.

Vi har stadig til gode at se Bernio Verhagen udfolde sig på fodboldbanen. Det vil ikke overraske, hvis han i fremtiden gør et forsøg på at genoptage ‘karrieren’.

Her forklares Verhagen-sagerne også på glimrende vis

Vi følger op, NÅR der igen er nyt om den farverige hollænder ved navn Bernio Verhagen …

Jeg har en professionel kontrakt – derfor er jeg professionel fodboldspiller

Bernio Verhagen