Af Henrik Bruhn Kristensen, Silkeborg Biludlejning

3tow Biler i Silkeborg (3tow.dk og 3towbiler.dk) viste sig at være definitionen på den klassiske jyske brugtvognshandler! Her kan du læse, hvorfor du bør passe på.

Jeg kender 3tow Bilers sælger igennem min familie, og derfor regnede jeg selvfølgelig ikke med, at det kunne gå så galt … Der tog jeg fejl!

Jeg købte en engrosbil, som han fortalte så pæn ud, og ikke så ud til at have de store problemer. De viste mig bilen på liften, men jeg forklarede sælgeren, at jeg ikke var mekaniker. Derfor kunne jeg ikke gennemskue at kigge den efter, for jeg vidste ikke, hvad jeg skulle holde øje med.

Jeg valgte at handle bilen ud fra, at jeg tænkte “Det kan jo for pokker ikke være helt galt, når han er venner med en i min familie.” Men der lærte jeg så min lektie.

Bilen kunne ikke synes, og det vil koste over 20.000 kroner at få den synet (bilen blev handlet for 7.000 kroner og en nysynet koster 20.000 i gennemsnit på bilbasen)

Retssagen starter

Da jeg så konfronterede ham med den seddel, jeg fik fra synshallen, gik han i forsvar med det samme og sagde, at det ville han overhovedet ikke diskutere – bilen var købt engros.

Jeg forklarede så, at jeg var berettiget til at ophæve købet, fordi det viste sig sig, at 3tow biler kun havde en kopi af registreringsattesten og ikke den originale. Dermed kunne jeg ikke få den indregistreret, og dermed var bilen ikke leveret, hvorfor jeg kunne og ville ophæve købet.

Jeg fik igen besked på, at det ville han ikke høre tale om. Jeg kunne komme ned til ham, når den var klar, og så ville han registrere den. Jeg forsøgte at forklare ham, at det overhovedet ikke var i orden – men på det tidspunkt var al kommunikation forgæves.

  • Jeg stillede bilen foran deres port og puttede nøglen i en kuvert sammen med en påkravsskrivelse om at få pengene tilbage, da bilen ikke var leveret … ingen reaktion!
  • Jeg sendte en rykker med posten og lavede en afleveringsattest på posthuset, så jeg havde bevis på, at de havde modtaget den … ingen reaktion!
  • Jeg stævnede 3Tow Biler ved retten i Viborg, hvor jeg vidste de med 100% sikkerhed vil tabe, da de kan dømmes alene på købelovens §6 – fordi de ikke har svaret på mine henvendelser, og yderligere aldrig har leveret bilens registreringsattest.
  • Den 22. Juli 2016 faldt der dom over 3tow Biler v/Lars Tretow Loof, hvor han blev dømt til at betale mig det fulde beløb. Dommen kan ses nederst.

Så langt skal man med 3tow Biler bare for en tvist om 7000 kroner. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad man skal igennem, hvis man handler bil til 200.000 kroner.

Hold dig langt væk fra 3Tow Biler!

Dokumentation (klik på linkene for at se dokumenterne):