Mads Dinesen bedre kendt som “champagnedrengen” er en svindler, der forstår at skabe overskrifter. En blendet 1000-kroneseddel og champagne til 75.000 kroner hældt i en indsamlingsbøsse er bare to af mange provokerende mediestunts, som Dinesen har været hovedperson i.

Udover sin luksuriøse livsstil og mange medieskandaler er Mads Dinesen kendt for at have svindlet for et tocifret millionbeløb. Bedrageri og dokumentfalsk udløste en fængselsstraf på 2 år og 30 dage. I dag er han en ændret mand på fri fod.

Læs om den svindeldømte provokatør her i artiklen.

Mads Dinesens utallige mediestunts

Selvom Mads Dinesen har svindlet for et tocifret millionbeløb, er han nok allermest kendt for sin luksuriøse livsstil og mange mediestunts.

Blandt mange andre optrin kan blandt andet nævnes en bytur, hvor Dinesen bad en bartender om at blende en 1000-kronseddel og blande stumperne med vodka. Efterfølgende bundede Mads Dinesen drinken. Hele episoden blev filmet og derefter postet på Facebook.

Læs om episoden her.

Hvorfor “champagnedrengen?”

Kender du ikke Mads Dinesen i forvejen, undrer du dig måske over, hvordan han fik kælenavnet “champagnedrengen”.

Navnet blev opfundet af medierne og så første gang dagens lys, efter Mads Dinesen postede et billede af ham selv på sin Facebookside. Billedet viser Dinesen, der hælder champagne af mærket Dom Perignon ned i et såkaldt fattighul. Hullet var en indsamlingsbøsse, som forbipasserende kunne smide kontanter i og dermed donere til samfundets svageste. Efter Mads Dinesens eget udsagn kostede champagneflasken hele 75.000 kroner.

Facebookbilledet fik stor opmærksomhed fra forargede danskere, der skældte ud på Dinesen. Mange mente, at optrinnet var respektløst og langt over stregen. Mads Dinesen selv er dog af en anden overbevisning. Han mener, at den dyre champagneflaske med moms og afgifter har bidraget rigeligt til samfundet.

Senere samme dag valgte han desuden at invitere en hjemløs ud at spise og postede derefter et billede med teksten: “Kære alle dybt forargede. Jeg har lige taget en frokost med Kurt, givet ham mad, kaffe og lidt lommepenge.. Hvad har I gjort?? ;)”

Samtidig påpeger Dinesen, at han jævnligt giver hjemløse penge, når han passerer dem på gaden.

Se billedet og læs historien i denne artikel.

At Mads Dinesen i mange år også drak en flaske champagne på Café Victor hver eneste morgen for at dulme tømmermændene, gør bare kælenavnet “champagnedrengen” endnu mere passende.

Smag for det søde liv som 13-årig

Mads Grønlund Dinesen blev født i 1991 og voksede op i byen Emdrup i Københavnsområdet. Fra Dinesen var helt lille har han altid interesseret sig for akvariefisk. Derfor fik han i 2004 et fritidsjob i fiskeforretningen Klovnfisken Dyrehandel beliggende på Frederiksbjerg, hvor han endte med at arbejde i 5 år.

Mads Dinesen har været aktiv på arbejdsmarkedet siden sine helt tidlige teenageår. Han oplevede, hvilken rar følelse det er at modtage sin lønseddel, og han fik hurtigt smag for et liv med penge.

Allerede i 2005 – inden sin 14-års fødselsdag – stiftede Mads Dinesen sin egen virksomhed. Her importerede han saltvandsfisk og koraller og tilbød samtidig pasning af akvariefisk for både virksomheder og private.

Firmaet måtte lukke ned i 2011, fordi Mads Dinesen ønskede mere tid til andre projekter. På det tidspunkt havde selskabet 4 medarbejdere og et årligt nettooverskud på 2 millioner kroner.

Politisk aktiv

Gennem hele sin ungdom har Mads Dinesen været politisk aktiv. I 2015 blev Dinesen valgt som næstformand i elevrådet på Holbergskolen, og senere samme år blev han valgt ind som elevrepræsentant i Københavns Kommunes Fællesråd for Folkeskoler.

I 2011 stiftede Mads Dinesen Liberal Alliance Ungdoms lokalforening for Københavns omegn og blev samtidig valgt som næstformand.

Hele sit liv har Mads Dinesen brændt for dyrevelfærd og vegetarisme. Faktisk blev Dinesen vegetar allerede som 10-årig, og han var ikke bleg for at deltage i diskussioner om emnet trods sin unge alder.

Droppede ud af gymnasiet

Efter sin folkeskoletid på Holbergskolen i København, begyndte Mads Dinesen på Aurehøj Gymnasium i Gentofte. I gymnasiet blev Mads Dinesen kendt for at være en festabe med en dyr livsstil, og det skete ofte at Dinesen gav en omgang til hele skolen, når der var fredagsbar.

Det lykkedes dog ikke for Dinesen at færdiggøre sit studie. Han valgte at droppe ud i løbet af gymnasiets 2. år for istedet at fokusere 100% på sin nyligt stiftede ejendomsvirksomhed. Forretningerne gik strygende, og han kunne efter eget udsagn ikke koncentrere sig om undervisningen, når han kunne tjene flere tusinde kroner i timen gennem sin virksomhed.

Kun kort tid efter fravalget af gymnasiet solgte Mads Dinesen sin ejendomsvirksomhed. 6 millioner danske kroner blev udbetalt til Dinesen, der på det tidspunkt bare var en ung teenage dreng.

Salget af virksomheden markederede for alvor begyndelsen på et ekstravagant liv med dyre biler, lækre ejendomme og champagne – masser af champagne.

Teenager og millionær

Med den store fortjeneste efter salget af ejendomsvirksomheden, følte Mads Dinesen sig uovervindelig. Han ansatte nogle medarbejdere i sin akvarieforretning, så han selv kunne arbejde så lidt som muligt.

I forbindelse med en installation af et akvarie i et hus i Hellerup, mødte Dinesen den jævnaldrende dreng Oscar. Mads Dinesen og Oscar blev stormende forelskede, og de to endte med at blive kærester.

Et dyrt bekendtskab

Oscar havde en særdeles dyr smag, og Mads Dinesen ville gøre alt for at imponere ham og holde deres forhold i live. Derfor gik han med til at købe en villa med en udbetalingspris på mere end 4 millioner kroner med pool og havudsigt, som de to mere eller mindre flyttede sammen i trods deres unge alder.

Mads Dinesen var villig til at gå så langt for kærligheden, at han købte en Audi TT til Oscar, som han fik i 16-års fødselsdagsgave – på trods af at han ikke engang var gammel nok til at køre den.

Den ekstravagante livsstil med dyre biler, stor villa samt middage og byture for mere end hundrede tusind kroner hver weekend kunne dog ikke blive ved for evigt. En dag var Mads Dinesens konto pludselig tom og kortet spærret. Oscar forlod ham, og Dinesen måtte sælge den dyre villa og flytte i en lille lejlighed i Nord Vest.

Tilbage på sporet

Pludselig sad champagnedrengen helt alene i sin lejlighed – 18 år gammel, uden sit livs kærlighed og uden penge til champagne. Han besluttede at han måtte vende tilbage til sine evner som iværksætter og forsøge at skabe en ny, succesfuld virksomhed. Han ville tilbage til det luksuriøse liv.

Mads Dinesen fik idéen til at starte et parfumekoncept, hvor man som kunde selv kunne få lov til at blande sin egen duft. Det blev en stor succes, og Dinesen kunne derfor sælge idéen videre med et tocifret millionbeløb som fortjeneste. Igen havde champagnedrengen penge på lommen, og han var klar til at vende tilbage til et liv i overhalingsbanen.

Natklubben NASA

Natklubben NASA i det indre København var – ifølge Mads Dinesen selv – hans andet hjem. Desværre stod det ilde til med NASAs økonomiske situation, derfor besluttede Dinesen sig for at købe natklubben og forsøge at redde stedet.

Læs en artikel om købet af NASA her.

Mads Dinesen omdøbte klubben “1. TH” og påbegyndte en fest, der varer i 6 måneder. Armbevægelserne var store, og medarbejderne på natklubben fik at vide, at de skulle starte hver dag med at drikke en flaske champagne – ellers var de ikke velkomne hos ham.

Mads Dinesen, der på det tidspunkt allerede havde for vane at drikke op til 250 genstande om ugen, kunne imidlertid ikke kontrollere den store mængde alkohol, han nu havde til rådighed. Helt gratis kunne han snuppe, hvad han ville fra natklubbens lager.

Dinesens alkoholforbrug steg, og han drak sig fuld hver eneste dag. Hver morgen startede han dagen med en flaske dyr champagne på yndlingscaféen, Café Victor, og derfra holdte han rusen ved lige, indtil det var tid til at skeje ud på 1. TH om aftenen.

Mads Dinesens alkoholforbrug blev så omfattende, at han til sidst måtte indse, at han havde brug for hjælp. Han var afhængig af alkohol.

Læs om Mads Dinesens alkoholmisbrug og afvænning her.

Festen slutter

Mads Dinesen kunne ikke redde natklubben, der i forvejen havde lavvande i kassen. Den festglade ejer var for gavmild, når det kom til uddeling af dyre flasker og omgange til alle gæsterne på husets regning, så efter kun 6 måneder måtte 1.TH dreje nøglen om. Natklubben blev solgt videre til to mænd i september 2012, der ønskede at genskabe NASA og redde klubben.

Festen var slut og Mads Dinesen havde lidt et gigantisk økonomisk tab.

Dømt for spirituskørsel

At Mads Dinesen var beruset alle døgnets 24 timer afholdte ham imidlertid ikke fra at køre bil. Den 12. juli 2013 modtog Dinesen en betinget fængselsdom på et halvt år for spirituskørsel. I samme omgang fik han frakendt sit kørekort i 10 år.

Dommen faldt efter Mads Dinesen hele 13 gange i perioden juni 2012 til april 2013 var blevet taget for blandt andet spirituskørsel, kørsel uden kørekort og besiddelse af kokain.

Bedrageri og dokumentfalsk

Den betingede fængselsdom blev starten på Mads Dinesens bekendtskab med den kriminelle løbebane. I de efterfølgende år blev Dinesen nemlig sigtet i sager, der var langt værre end sagen om spirituskørsel.

Den første sigtelse

Mads Dinesen blev for første gang sigtet for bedrageri i forbindelse med salget af natklubben 1. TH. Sagen drejede sig om en kunde, der, 4 dage før natklubben blev solgt og driftselskabet bagved gik konkurs, bookede en fest til 530.000 kroner.

Kunden påstod, at Mads Dinesen udmærket var klar over, at festen ikke ville være mulig at afholde på grund af natklubbens dårlig økonomi, og at han på den måde har ført dem bag lyset, da de bookede festen. Grundet driftselskabets konkurs stod kunden til at miste alle sine penge og følte sig i allerhøjeste grad snydt af Dinesen.

Mads Dinesen var af en anden overbevisning end kunden, men har efter sigtelsen betalt pengene tilbage.

I forbindelse med sigtelsen beslaglagde politiet alle Mads Dinesens værdier og lukkede hans bankkonto. Dinesen var fuldstændig flad, og efter afhøringen havde han end ikke råd til en taxa hjem. Derfor måtte han gå fra politistationen til sin lejlighed.

Med en husleje på over 80.000 kroner om måneden og et overforbrug af champagne, så situationen særdeles sort ud for den unge iværksætter.

Mads Dinesen i TV-programmet “Kræsne Købere”

I 2013 og igen i 2014 var Mads Dinesen medvirkende i programmet “Kræsne Købere” på TV3. Her fortalte Dinesen, at han havde et budget på hele 16 millioner kroner til at købe en villa med pool og havudsigt.

Problemet var, at Mads Dinesen var fuldstændig flad og altså på ingen måde havde råd til at købe en luksusvilla. Han løj om sin økonomiske situation, så han kunne være en del af programmet og blive kendt som en kræsen millionær. I virkeligheden havde Dinesen ikke en krone på kontoen, og samtidig havde han udsigt til en fængselsdom.

Læs om Mads Dinesens løgn i denne artikel.

Champagnedreng på kontanthjælp

Politiet havde foreslået Mads Dinesen at gå på kontanthjælp i den periode, hvor efterforskingen foregik, men det ville champagnedrengen under ingen omstændigheder gå med til. Det var derfor utrolig belejligt, da den tidligere svindlerdømte Per Ulrich Karpf kontaktede Mads Dinesen omkring et samarbejde.

Karpf kendte til Mads Dinesens økonomiske situation og vidste samtidig, at han var et stort iværksættertalent med sans for forretning. Han foreslog derfor, at de to sammen skulle starte et svindelforetagende, så Mads Dinesen kunne fortsætte sin luksuslivsstil på trods af sigtelsen for bedrageri.

Samarbejdet gik ud på at stifte nye selskaber og derefter – ved hjælp af dokumentfalsk – få det til at se ud som om, at selskaberne var meget værdifulde, selvom de netop var blevet oprettet.

I computerprogrammet Paint lavede Mads Dinesen falske kontoudtog, falske lønsedler og falske årsopgørelser, der fik det til at ligne, at de nyopstartede virksomheder var i besiddelse af mange millioner kroner. På den måde opnåede selskaberne kreditværdighed, der gjorde det muligt for de to svindlere at optage store lån, der kunne financiere deres luksusliv.

Læs om Per Ulrich Karpf og hans jetsetterliv i denne artikel.

Svindelen fandt sted i 18 måneder, hvor Mads Dinesen igen kunne leve i sus og dus. Lykken fik dog en brat ende den 13. februar 2014, da politiet pludselig bankede på døren.

Dommen falder

Mads Dinesen blev bedt om at pakke en taske. Han blev varetægtsfængslet i 8 uger – dels på grund af sigtelsen for bedrageri i forbindelse med salget af natklubben, men også som følge af en ny sigtelse. Politiet havde nemlig snuset sig frem til Mads Dinesens svindlersamarbejde, og han var nu også tiltalt for dokumentfalsk og svindel for 34,8 millioner kroner.

Den 11. juni 2014 faldt dommen. Mads Dinesen blev idømt 2 år og 30 dages fængsel for bedrageri og dokumentfalsk – en hårdere fængselsstraf, end svindlen egentlig burde have udløst på grund af den betingede fængselsdom for spirituskørsel, som Dinesen fik i 2013.

Dommen faldt, efter at Mads Dinesen blev enig med sin advokat om at tilstå bedrageri for 34,8 millioner med lovning om en kortere strafudmåling. Senere har Dinesen udtalt, at politiet egentlig havde materiale for det dobbelte beløb, men at alle parter ønskede at afslutte sagen så hurtigt som muligt.

Læs Mads Dinesens egen historie om tiden op til fængselsdommen på hans egen hjemmeside.

Mads Dinesens tid i fængslet

I oktober 2014 begyndte Mads Dinesen afsoningen af sin straf i Møgelkær Statsfængsel i Jylland. Dinesen havde ellers udtrykt ønske om at afsone i Københavnsområdet, da han i så fald kunne færdiggøre sin gymnasiale uddannelse på gymnasieskolen Niels Brock, som han havde søgt ind på.

De første 10 måneder af straffen blev afsonet i Møgelkær Statfængsel, hvorefter han blev flyttet til en pension. Her kunne han komme og gå, som han ønskede mellem klokken 7 og klokken 23.

Mads Dinesen får ny kæreste

Afsoning i Jylland viste sig dog at blive mindre ubehagelig end først antaget. Mads Dinesen fik sig nemlig en ny kæreste, imens han sad ind i Møgelkær Statsfængsel.

Kæresten hedder Frederik Glerup Christensen og er 6 år yngre end Dinesen. Efter Mads Dinesens løsladelse flyttede de to sammen i Randers, og i dag bor de to sammen i en lejlighed i Berlin.

Læs om forholdet mellem de to i denne artikel.

Mads Dinesen i dag

I dag er Mads Dinesen en ændret mand, der foretrækker at befinde sig på den rigtige side af loven. Han bruger penge i et meget lavere tempo end tidligere og har fået styr på sit alkoholmisbrug.

Mads Dinesen i Berlin

Sammen med sin kæreste er Mads Dinesen flyttet til Berlin. Her bor de i en lejlighed i byens centrum og nyder livet sammen. Dinesen drømmer om at rejse til New Zealand for at redde havdyr eller bo i junglen blandt orangutanger, fortæller han i et interview med BT fra 2018.

Læs interviewet her.

Mads Dinesen og Facebook

I Berlin arbejder Dinesen som Facebook-moderator. Det betyder, at han er med til at sørge for, at folk skriver pænt til hinanden og ikke poster ulovlige billeder.

Mads Dinesens nye job har forarget mange. De mener ikke, at en svindlerdømt bør have den magt, der følger med indsigten i systemet bag Facebook.

Læs mere om kritikken i denne artikel.

Mads Dinesen fortryder sit bedrageri

I dag fortryder Mads Dinesen i allerhøjeste grad at han tyede til kriminalitet for at opretholde sin luksuriøse livsstil. Dinesen erkender, at han skulle have tjent penge på lovlig vis, men på tidspunktet, hvor svindlen fandt sted, var han så langt ude, at han ikke så nogen anden udvej.

I forvejen var Mads Dinesen tiltalt for svindel i forbindelse med salget af natklubben. Samtidig var han alkoholiseret og brugte pengene som en “falsk glæde”, fortæller han.

Læs og hør Mads Dinesens tanker om svindelsagen her.

Konklusion

Mads Dinesen – eller “champagnedrengen” – har ikke ligget på den lade side, når det kommer til skandaler. Et utal af dyre flasker, mange mediestunts og svindel for et tocifret millionbeløb er blandt andet, hvad Dinesen kan skrive på CV’et.

Heldigvis har Mads Dinesen lagt stilen om og fortryder sit svindelnummer. Han lever nu et stille og roligt liv med kæresten i deres lejlighed i Berlin og satser på at tjene sine penge på lovlig vis fra nu af.

TV-udsendelser med Mads Dinesen