Nogle personer med hang til svindel tager deres fupnumre vidt omkring. Historien om personen, der engang gik under navnet David Volkersen, får os ihvertfald med på lidt af en rundtur.

Hvor der er vilje, er der en vej, hedder det sig. Beretningen om David Volkersen har fuld fart på. Hold på hat og briller – vi kommer omkring både pyramidespil, narkosmugling, bedrageri, bordeldrift, selskabsrytteri og mødebooking såmænd også.

David Volkersen, David Steen Vinge – flere navne, men samme driftige herre.

Bagmændene fra Noble House kørte i store biler

David Volkersens navn dukker første gang op i forbindelse med svindel i slutningen af ’90erne.

Et foretagende ved navn Noble House får et seriøst pyramidespil op at køre. Sammenkomster, der minder om religiøse møder, har til formål at få folk til at investere små 20.000 i Noble House, der med Volkersens egne ord er Multi Level Marketing.

Således er fremgangsmåden:

Du bliver inviteret med til et møde af venner, bekendte eller ligefrem familie. Når du ankommer, er der masser af blikfang for øjnene – det hele virker eksklusivt. Flotte kvinder, bodyguards, champagne, dyre biler, og så skal man naturligvis klæde sig i sit stiveste puds.

Indenfor dunker der technomusik ud af højtalerne – husk på, at vi er i ’90erne. Der skænkes dyre dråber op – alt i alt bygges der en vild stemning op før “formanden” skal tale til forsamlingen.

Efter mange minutters klapsalver, hujen og piftet dukker Volkersen op på scenen. Solbrændt, selvsikker og i modetøj, som har kostet en formue. Han forsøger at overbevise forsamlingen om det smarte i at investere penge i Noble House. Volkersen fortæller om, hvordan det vil føre til en klækkelig gevinst og herefter det søde liv.

Et spil med få vindere og mange tabere

Problemet er bare, at du i virkeligheden investerer i et pyramidespil med få vindere og mange tabere. Du får provision af de medlemmer, du selv skaffer til Noble House. Herefter får nye medlemmer også provision, når de igen skaffer nye til flokken … Og sådan kan det naturligvis ikke blive ved.

På et eller andet tidspunkt styrter pyramiden sammen: De senest tilkomne medlemmer mister alt, hvorimod bagmændene – med Volkersen øverst i pyramiden – har tjent styrtende på deres fidus.

Beretningen om Noble House endte, hvor pyramidespil ofte ender – i retten. De seks bagmænd blev idømt solide bøder og fik konfiskeret værdier for over fire millioner.

Man ankede dog dommen og blev siden frikendt, da pyramidespil endnu ikke var skrevet ind i dansk lovgivning … Hvorefter man gik direkte ud og inviterede til “vækkelsesmøder” i Power Pack, som til forveksling lignede Noble House.

Man smider vel ikke bare en fed fidus fra sig sådan uden videre!

Firmaet “Succes” inviterede til møde i sovebyen Høng

Måske kender du den lille by Høng på Vestsjælland i nærheden af Slagelse. I starten af årtusindet fik David Volkersen puttet byen på danmarkskortet med endnu et foretagende ved navn Succes.

Igen var der mange – særligt unge – der jagtede drømmen om hurtig og nem indtjening. Måske kedede man sig i provinsdanmark, måske var man grådig – man blev ihvertfald forført af Volkersen med de gode overtalelsesevner.

Læs bare følgende uddrag fra endnu er møde på Høng Hotel i år 2000:

Det er søndag eftermiddag i Høng. Byen er død. Bortset fra Hotel Høng, hvor store stærke, sortklædte mænd stimler sammen i dørene. I hotellets baggård holder fem sorte BMW’er og to store busser.

Klokken er halv fem og Danmarks førende pyramidespil, Firmaet Succes, holder hvervemøde på Høng Hotel.

Den gamle rødstensbygning med det ramponerede skilt med de afpillede bogstaver har fået nyt liv, efter at hajerne har henlagt deres seancer til den vestsjællandske provinsby. Inde er også ti marketingmanagers fra Succes, alle unge mænd omkring 25 år, og ca. 100 andre unge, som kun er 18-22 år. Kun de 30-35 er nye, som skal overbevises. Resten er ’hang-arounds’ fra kredsen omkring pyramidefolkene.

David Volkersen melder sin ankomst

100 stole er sat op på lange lige rækker. De unge tager plads. David Volkersen, Succes guru, træder ind på scenen og råber allerede fra starten sit budskab ud til publikum: “Firmaet hedder Succes. Jeg har en Ferrari. Jeg har en lystyacht. Det kan I også få.” Folk klapper taktfast, mens han på en lydmur af øredøvende teknomusik med turbo-peptalk fortæller, at Succes har fundet en genial metode til at tjene penge:
“Hvem gider tjene otte-ni tusind efter skat om måneden, hvis man kan få 25-50 tusind,” spørger Volkersen retorisk.

De tilstedeværende marketingmanagers træder jævnligt op på stolene og klapper af Volkersen, og de øvrige deltagere følger efter. Op og ned og op og ned.
Ud for hver stolerække har Succes placeret sine folk, så de kan gejle stemningen op, mens hans selv råber og gestikulerer med armene.

Tjen 108.000 på blot syv måneder

Efter en pause på 20 minutter får tilhørerne at vide, hvor meget de kan tjene, hvis de har viljen: 108.000 kroner i løbet af syv måneder. Hver gang man skaffer en ny deltager, får man 4.000 kroner. Når man har fået to med, bliver man storforhandler, og så får 10.000 kroner.

Volkersens peptalk bliver akkompagneret af en stribe transparenter med modelberegninger for, hvor meget man kan forvente at tjene.
“Metoden er ulovlig, men fordi vi er en forening, må vi gerne,” råber Volkersen ud til forsamlingen.
Firmaet Succes – som der står på pyramidehajernes visitkort – er pludselig blevet til en forening. Derfor behøver man heller ikke at betale skat.

Succes var ikke gratis

Som alle gode ting i verden, er heller ikke Succes gratis. Det kommer til at koste penge at være med, fremgår det, da Volkersen hen mod klokken 22.00 går på scenen for tredje gang:
“Det koster 300.000 kroner at være med,” hujer Volkersen, mens han langsomt tæller beløbet ned. “Men I får det for 23.800.”

Og så er der gjort klar til fjerde og sidste sæt. Her skal de 30-35 nye rekrutter ind og underskrive en kontrakt, hvor de forpligter sig til at gå i banken med deres marketingmanager dagen efter. Helst allerede klokken 10.00. Hver gang én skriver under, rejser værterne sig op og råber: “Vi har fået et nyt medlem.” Der klappes og hujes igen. Næsten alle skriver under på kontrakterne. (Kilde: Information)

Børneopsparingen blev sat i spil

Og sådan blev masser af unge mennesker forført af svindlere til at investere deres børneopsparing, SU-lån eller andre banklån i bagmanden David Volkersens pyramidespil. Man fik ligefrem en topansat i “firmaet” med sig i banken, for at der virkelig blev lagt tryk på med henblik på at låne penge.

“Vi er uddannet til at klare de skide bankrådgivere!” lød det således fra toppen i investeringspyramiden Succes.

Volkersen og kompagni fik mange unge mennesker i nettet dengang. Udover Noble House, Power Pack og Succes hørte også Centrum2000, Choice Consulting og Titan til samme “forretningsmodel.”

I dag er det med de mange muligheder for kviklån på nettet endnu nemmere at skaffe hurtige penge at investere i pyramidespil. Man skal nok prise sig lykkelig for, at hurtige lån på nettet endnu ikke var udbredte dengang i årtusindets begyndelse under Volkersens magtregime indenfor pyramidespil.

David Volkersen opnåede – udover at narre en masse mennesker for penge – at få skrevet paragraffer om pyramidespil ind i dansk lovgivning. Nu til dags er det langt nemmere at blive dømt for medvirken til pyramidespil, end det var dengang.

Der skal som bekendt altid være nogle, som går forrest.

Bordeldrift i sommerhus

David Steven Volkersen har også gjort sig skyldig i rufferi. I et lejet sommerhus ved Kalundborg installerede Volkersen og venner et par lettiske prostituerede. Mest for at hygge sig lidt med det – men også for at drive forretning, hvilket annoncer i Ekstra Bladet og et sirligt kondomregnskab tydeliggjorde.

Da politiet endelig havde bevismateriale nok til for alvor at få skovlen under Volkersen, rullede lavinen først for alvor. Hvor det ikke var lykkedes at få dømt ham for pyramidespil, var der mere end rigeligt af andre forhold at hive frem dengang i 2002.

Og tilståelserne kom på stribe fra Volkersen, der nok var blevet mør af 40 dage i isolationsfængsel.

Bedrageri overfor en arbejdsløshedskasse – sideløbende med karrieren som pyramidehaj – var et andet anklagepunkt, som der blev nikket skyldig til.

Bestilling og modtagelse af varer for mange tusinde kroner – uden at betale – havde den driftige Volkersen også bedrevet, hvor banalt det end lyder.

Overtalte kæreste til at smugle narko

Nu skal det handle om noget helt andet – nemlig narkosmugling.

Sagen i korte træk:

David Steven Volkersen møder en kvinde i 20’erne fra provinsen på dating.dk. Et kærlighedsforhold tager sin begyndelse. Efterhånden fører det til smugling af narkotika, hvor kvinden bliver overtalt af Volkersen til at være medvirkende. Ruten gik fra Spanien eller Holland til Danmark og involverede mange kilo hash.

Volkersen blev af kæresten betegnet som en mester i overtalelse og manipulation. Senere fandt hun da også ud af, at han ventede barn med en anden kvinde – sideløbende med forholdet til hende. Om det hele tiden havde været planen at udnytte kæresten fra dating.dk, må være op til fri fortolkning.

“Når han er i stand til at tryllebinde en hel teatersal til et pyramidespil, kunne han også manipulere med en 25-årig pige fra provinsen,” lød det fra den forsmåede ekskærestes forsvarsadvokat under retssagen.

Sagen førte til fængselsstraffe til alle implicerede – bl.a. fem års fængsel til Volkersen og tre år til kvinden.

Mødebooking og selskabsrytteri

I dag er der angiveligt lagt afstand til den kulørte fortid. Det kræver ikke meget Google-klikkeri, før David Volkersen nu dukker op som David Steven Vinge.

Vinge gør sig som indehaver i virksomheden Europhoner med ekspertise indenfor mødebooking. “En sympatisk rambuk” lyder sloganet således, hvis du overvejer Europhoner som firmaet, der sparker døren ind.

David Steven Vinge Volkersen har en lang række konkurser bag sig, men formår altid at dukke op til overfladen igen med sine kuldsejlede virksomheder. Kreativiteten har aldrig manglet. 

I 2014 udtaler ejeren af virksomheden Europhoner sig til Ekstra Bladet vedrørende sygemeldinger fra opsagte medarbejdere:

Det sker jo af og til, at vi er nødt til at afskedige en medarbejder og så undrer det mig, at hver evig eneste gang, at jeg har opsagt en medarbejder, som nogle gange har været hos mig i en årrække og aldrig fejlet noget som helst, så dagen efter, de er blevet fyret, der kommer der en sygeerklæring fra deres læge, som er gældende i så lang tid, som opsigelsesperioden nu er.

Det undrer mig meget, fordi dagen efter, at deres opsigelsesperiode er udløbet, så kan jeg læse på Linkedin, at de er begyndt i et nyt job.

Som arbejdsgiver er jeg da rigtig glad, fordi jeg får jo refusion fra kommunen, og det er da også bedre end at have en medarbejder, der sidder og er negativ, men jeg synes, at det er problematisk for skatteyderne. Jeg synes, at lægerne er til salg for 400 kroner.

Selvom man har adskillige domme bag sig og var foregangsmand for pyramidespil i Danmark, kan man altså godt blive forarget over, hvordan lægestanden agerer. Man bekymrer sig vel for den danske stats ve og vel.

Og sådan når vi til vejs ende i svindelsporet fra manden, der engang var Danmarks pyramide-boss nummer 1.

Opdateringer …

Vinge Travel ApS

David Steen Vinge står bag Vinge Travel Aps, som så dagens lys i 2019. Kigger man med på Facebook, fremgår det, at her er tale om et rejseselskab med speciale i rejser til Polen og Ukraine. Malaga er dog også kommet med på listen over danskervenlige destinationer.

“Du kan få os til at skræddersy din rejse. Vi planlægger, reserverer og arrangerer det hele for dig. Ring til David, Martin eller Lisbeth på 40 92 81 15 og fortæl, hvor du vil hen!”

Ovenstående melding skal gerne få masser af rejselystne danskere til at tage kontakt til Vinge Travel for at skræddersy den næste tur væk fra Danmark.

David Steen Vinge – tidligere David Volkersen – byder i øvrigt ind til informationsmøde, hvor man fortæller om de spændende destinationer på programmet. Imens kan man nyde ukrainsk-inspireret tapas og lidt vådt til halsen også.

Informationsmøde i Vinge Travel Aps. Kilde Facebook.

Fra rejsearrangør til festarrangør

Vinge Travel står også for konkurrencer, hvor man kan vinde rejser for to til bl.a. Polens hovedstad Warszawa. Corona-krisen ramte dog Vinge Travel som en hammer – ligesom resten af rejsebranchen. Derfor gik man over til at arrangere fester inspireret af rejsemålene bl.a. østpå i Europa.

“Vi giver dig en fest hos Vinge Travel! Vi ved hvordan, der kan skabes en uforglemmelig fest med alle de indtryk, vi ellers kun finder i Ukraine, Polen eller Spanien. Lad vores hold af rejsespecialister og partyplanners stå for din næste fest, herreaften, abegilde eller gastronomiske eventyr hjemme i vores private lokaler i fredelige omgivelser.”

Vi følger op, når der igen er nyt om manden, der engang gik under navnet David Volkersen …

Referencer

Der er meget mere svindel, hvor det kommer fra. Klik bare her!