‘Den Danske Metode’ var et online svindelnummer, der blev brugt til at narre penge ud af folk. Svindelen kører dog videre i bedste velgående – den hedder bare noget andet. Vi graver os ned i sagen.

Den Danske Metode lokkede med let tjente penge ved køb af såkaldte binære optioner. I sidste ende drejede det hele sig dog ikke overraskende om svindel og humbug – og ikke forudsigelser af kursernes gang.

Hjemmesider og streaming-sites med pornografisk indhold var meget aktive i forhold til at promovere Den Danske Metode. Mange brugere meldte om, at reklamevideoen dukkede op, imens de var i gang med andre ting foran skærmen.

Sådan blev folk lokket med på ‘Den Danske Metode’

Advarsel fra Finanstilsynet mod Den Danske Metode

Den Danske Metode er i høj grad et eksempel på, at når noget er for godt til at være sandt – så er det lige, hvad det er!

Dem, som gik i fælden, stod tilbage med håret i postkassen og massevis af tabte penge. Myndighederne kunne ikke gøre så meget ved sagen. Bagmændene var ikke til at opspore – man måtte nøjes med en advarsel fra Finanstilsynet:

“Finanstilsynet har fået oplyst, at Den Danske Metode formidler finansielle tjenesteydelser. Selskabets adresse er ukendt, men selskabets hjemmeside er www.danishmethod.com. 

Den Danske Metode har ikke tilladelse til i Danmark at tilbyde tjenesteydelser omfattet af lov om finansiel virksomhed. Selskabet er ikke under tilsyn af Finanstilsynet.

Selskabet er ikke notificeret over for Danmark af udenlandske tilsynsmyndigheder.”

Men hvordan kan det dog gå til, at folk falder for svindelnumre som dette gang på gang? Her dykker vi ned i Den Danske Metode for at sikre, at du ihvertfald ikke bliver en af dem, som taber dine penge en gang i fremtiden.

Den Danske Metode – Manipulation og brug af velkendte tricks

Randers Netavis meldte tidligt i 2018 om, at en del personer i Østjylland var blevet snydt for penge via Den Danske Metode. De var hoppet med på vognen i håb om hurtigt og let tjente penge. Udfaldet blev dog – naturligvis – at hver en krone blev tabt og gik lige ned i bagmændenes lommer.

Det lykkedes ikke for politiet at sigte nogen gerningsmand. Den Danske Metode var et nøje gennemtænkt svindelnummer designet til at narre penge ud af godtroende og håbefulde danskere. Igennem en mere end 20 minutter lang reklamevideo blev folk nærmest hjernevasket til at tage svindelen for gode varer.

Hundredetusindvis af Dollars …

‘Hundredetusindevis af Dollars’ lyder det igen og igen i videoen. Til sidst var der ingen vej tilbage for nogle af ofrene. Man måtte simpelthen prøve lykken. De medvirkende i videoen virkede jo totalt troværdige. De lignede tilmed almindelige danskere som du og jeg!

Sandheden er, at videoen blev fremstillet ved hjælp af skuespillere og billeder købt på nettet. Man benyttede sig af klassiske svindler-tricks, som altid vil få nogle til at gå i fælden, hvis lokkemaden når bredt nok ud.

De fleste er kloge nok til at lukke sådan en video hurtigt ned igen. Personer med knapt så meget erfaring på internettet løber dog en risiko. Der kan også være tale om desperate mennesker med akut brug for penge. Man tager chancen og ser bort fra sund fornuft. Disse typer er lette ofre for svindelnumre som dette.

Tabte 250.000 på Den Danske Metode – Så galt kan det gå

Mogens Pedersen på 71 havde frygtelig dårlig samvittighed over at have ødelagt sin søns bil. Håbet om at tjene nok til at kunne købe en ny bil, fik ham til at ‘investere’ penge gennem Den Danske Metode. De mange falske tilbagemeldinger fra andre deltagere overbeviste Mogens Pedersen.

“Hvad sker der?? Der står 231.065,28 kr. på min konto, og jeg satte kun 3000 kr. ind for fire dage siden, det er helt sindssygt!”

Ovenstående meldinger fra tilsyneladende helt almindelige mennesker med danske navne var der rigeligt af på www.danishmethod.com. Des mere Mogens Pedersen klikkede sig rundt, des mere overbevist blev han om, at det var værd at skyde penge i – næsten for godt til at være sandt.

Gennem Den Danske Metode blev Mogens Pedersen ledt videre til et investeringsspil ved navn 23Traders. Det var her, pengene for alvor fik ben at gå på. Investeringen blev mangedoblet i løbet af de første dage. Derfor indsatte Mogens flere penge efter rådgivning fra bagmændene.

Hver en krone blev tabt

Til sidst var der dog ikke så meget som en krone tilbage at komme efter. Mogens Pedersen var blevet manipuleret til at indsætte i omegnen af 250.000 kroner. Penge som han aldrig siden så skyggen af igen. En ny bil til sin søn kunne han glemme alt om. Til gengæld fik han skrevet sig ind i historien om folk, der er blevet snydt gennem svindel på internettet.

“Man sover ikke om natten, bedrager sin familie og skælder ud på alle” udtalte Mogens Pedersen efterfølgende til TVSyd.dk.

Og bagmændene? De var ikke til at opspore og over alle bjerge.

Binary Option Scam – Ingen kan med sikkerhed forudse kursernes udvikling

Thedanishmethod.com var lusket skruet sammen ved hjælp af en hjemmeside, der ikke lod sig spore. Myndighederne i Danmark har meget sværere ved at finde frem til bagmændene, når der benyttes et .com-domæne i stedet for .dk.

Den Danske Metode hører ind under Binary Option Scam. Ofrene manipuleres til at tro, at der venter let tjente penge i massevis, hvis man bare lige indsætter et beløb til at starte med. Herefter skal man følge vejledningerne – ligesom alle de andre deltagere.

Den Danske Metode påstår at kunne forudse kursernes udvikling rundt omkring i verden. Det er der selvfølgelig ingen, der kan. Aktiekursernes vandring op og ned leder til både begejstring og frustration. Det er slet og ret svindel og løgn af værste skuffe, når nogen påstår, at man med sikkerhed kan tjene penge på at se ind fremtiden.

23Traders, som Den Danske Metode fandt kunder til, var udelukkende designet til at røve deltagernes penge. Det var på ingen måde en godkendt handelsplatform til investeringer. Uvidende personer blev snydt, så vandet drev.

Binary option scams kører videre i andre forklædninger. Den gode gamle huskeregel er værd at finde frem, hvis man føler sig fristet: Når noget er for godt til at være sandt – så er det lige, hvad det er!

Lær endnu mere om Binary Options Scam

23Traders – Bagmændene, der delte svindelopgaver ud

Hvem var så folkene bag dette investeringsspil, som har kostet danskere hundredetusind af kroner?

23Traders.com er nedlagt som domæne. Det er derfor ikke længere muligt at sætte penge på kursernes udvikling på netop den side. Til gengæld findes der masser af lignende scams, der er tilrettelagt for at bagmændene kan score kassen på svage og håbefulde sjæles bekostning.

Flere af ofrene for svindelen fortæller om ‘sælgere’ lært op i manipulation. Når man ønskede vundne penge udbetalt, kunne det ikke lade sig gøre. Til gengæld fik man rådgivning om at investere endnu flere penge på samme måde. Guldkursen efter Brexit-afstemningen var fx hot stuff i de dage.

Thedanishmethod.com, theswedishmethod,com, theitalianmethod.com osv. førte alle ofrene videre til 23Traders (eller andre binary option-scams), hvor pengene så blev sat i ‘spil’.

23Traders lignede på overfladen en officiel investeringsplatform med rådgivere. I virkeligheden fungerede siden fra et callcenter i en lille by i Israel.

23Traders
Sådan så forsiden hos 23Traders.com ud i 2015

Alle ville have en bid af kagen

For at 23Traders skulle kunne få maksimal profit ud af deres narrestreger, var man nødt til at skaffe kunder i butikken. Derfor bredte man sig ud over hele verden via bl.a. thedanishmethod-reklamerne.

Dem, som formidlede kunder videre til 23Traders, fra fx Den Danske Metode-robotten, fik en fast affiliate provision. De virkelige bagmænd scorede den største bid af kagen senere gennem ofrenes ‘investeringer’.

Med masser af fangarme ude på nettet i form af the(danish)method-siderne, kom der hurtigt masser af penge i maskineriet. 23Traders havde endda deres egen YouTube-kanal (som stadig eksisterer), hvor man kunne se videoer om at investere i aktier og kurser.

Selvom de fleste nøjedes med at investere – og tabe – mindre beløb, var der også nogle, som tabte deciderede formuer. Alle fik en personlig rådgiver tilknyttet.

De ansatte hos 23Traders havde én eneste opgave: At få flest mulige penge ud af ofrene og derefter forsvinde i den blå luft.

Denne metode benyttede 23Traders sig af

At få folk til at kaste sine penge efter tvivlsomme investeringer, kan kun lade sig gøre, hvis man har en plan at læne sig op af. Når først folk var blevet ledt videre til 23Traders, benyttede man sig af den samme svindlerformel gang på gang.

  1. Vind folks tillid og væk et håb om let tjente penge.
  2. Når den første lille investering indbetales, bliver pengene hurtigt mere værd.
  3. Videre ‘rådgivning’ overbeviser offeret om at investere flere penge, nu hvor det allerede går så godt.
  4. Få offeret til at overbevise venner og familier om også at investere penge.
  5. Malk så mange penge ud af offeret som overhovedet muligt via manipulation og ‘rådgivning’.
  6. Når der ikke længere er noget at hente, taber offeret alle sine penge. Eller også lukkes investeringskontoen simpelthen ned – og man hører aldrig fra sin ‘rådgiver’ igen.

Denne fremgangsmetode bruges også den dag i dag. Den Danske Metode og 23Traders eksisterer i andre former og med andre navne – men svindelen er i bund og grund den samme.

Det er også højst sandsynligt, at nøjagtig de samme skruppelløse bagmænd fortsætter med at berige sig på lignende vis.

På overfladen ser det jo helt fint ud …

Investering gennem 23Traders førte til selvmord

Hvor galt det kan gå, når man smider sine penge væk via svindel med binary options, fortæller en historie fra Canada alt om. Fred Turbide på 61 år begik således selvmord efter at have mistet flere hundredetusind Dollars til svindlere fra 23Traders.

Historien går endda på, at Fred Turbide kontaktede sin ‘rådgiver’ og fortalte om sine selvmordsplaner. Han gjorde det klart, at han ville gøre alvor af truslen, hvis han ikke blev kontaktet indenfor en time. Der kom aldrig et svar fra rådgiveren hos 23Traders. Til gengæld fortsatte man med at malke penge ud af den nu døde mands konto.

Fred Turbide var far til fire og havde investeret hele sin pensionsopsparing hos 23Traders. Herudover havde han også overtalt sin kone til at smide endnu flere penge i investeringsspillet, nu hvor det hele gik så godt.

Rådgiveren ved navn ‘Julian Wellington’ havde tæt kontakt med Turbide gennem hele forløbet. Til sidst måtte han dog meddele sin kunde, at han desværre havde tabt næsten alle sine penge på grund af uforudsete hændelser på aktiemarkedet.

Wellington overbeviste dog Turbide om, at alt nok skulle blive godt igen. Han ville således hjælpe sin forslåede kunde til at vinde det tabte tilbage. Ikke lang tid efter blev linjen dog død. Den påståede investeringsrådgiver Julian Wellington var over alle bjerge med Turbides penge.

Da Fred Turbides kone og fire børn kom hjem senere samme dag, fandt de deres mand og far død i garagen. Han havde skudt sig selv, da skammen over at have tabt hele familiens opsparing til svindlere var for tung at bære.

Og bagmændene hos 23Traders? De kommenterede ikke deres kunders anliggender. Investering er trods alt en privat sag.

Den Danske Metode er blevet en joke på nettet

Man kan finde masser af referencer til Den Danske Metode på nettet. Svindelnummeret er blevet til en joke, hvor der gøres tykt nar af det hele.

Trustpilot deler Den Danske Metode vandene. Man kan både finde fremragende og dårlige anmeldelser. Der er dog ingen tvivl om, at en del brugere har været inde at skrive anmeldelser for sjov:

“Min konto med mit navn fik udbetalt hundrede tusindvis af dollars!
Det er virkeligt fantastisk og hjalp min nu dsv afdøde ven fra Somalia der dsv var på kontanthjælp!
Fantastisk hjemmeside som jeg virkeligt holder af, kan hjælpe en hver i nød
Vh en tilfreds kunde!”

I Lågsus på P3 ringede man til ‘kundeservice’ fra Den Danske Metode og fortalte om sine betænkeligheder. Damen i røret blev noget forvirret, da det velkendte ‘Hundredetusindvis af Dollars’-budskab pludselig kørte i loop.

Den Danske Metode gøres landskendt på P3

Du kan også tilmelde dig en parodiside på Facebook, hvor man får et billigt grin på en svindelagtig baggrund.

“Den Danske Metode” i andre lande – Et globalt svindelnummer

Svindelen var som sagt langt fra kun et dansk fænomen. Borgere i lande som Sverige, Irland og Italien blev også narret vha. samme fremgangsmåde. Her var det fx bare ‘Den Svenska Metoden’ – ‘The Irish Method’ og ‘Il Metodo Italiono’, det drejede sig om.

Hjemmesiderne var bygget op omkring skuespillere, der fortalte om alle fordelene ved foretagenet. Navnene på de glade brugere lignede din nabos. Det hele var designet, så godtroende ofre ville hoppe i med begge ben.

Der vil altid findes folk, der vælger at tro på chancen for hurtig gevinst. Det er denne type mennesker, svindelnumre på nettet henvender sig til. Man manipuleres vha. en tilsyneladende risikofri investeringsform, som omvendt rummer garanti for solid indtjening.

‘Den Danske Formel’ – man skulle næsten være dum, hvis IKKE man hopper med på sådan en fordelagtig ordning

Kører Den Danske Metode stadig videre?

‘Den Danske Metode’ blev for kendt til, at man kan køre videre med svindel i samme navn. Til gengæld findes der masser af lignende måder at blive snydt for penge på nettet. Meget kærlighed er faldet på svindel med Bitcoins, da alle kender historier om folk, der er blevet stinkende rige på deres investeringer herigennem.

Bitcoins Era er bare én blandt masser af hjemmesider designet til at snyde dig for penge, når du tror, at du investerer i Bitcoins. Du bliver stillet et eksklusivt tilbud til borgere i Danmark i udsigt – og så kører den derfra. Erfarne internetbrugere kan gennemskue svindelen på lang afstand – et lille fåtal risikerer at falde for fidusen.

Bagmændene bag fx Den Danske Metode og 23Traders har garanteret fundet lignende måder at svindle sig til penge. Hvor der er en vilje, er der en vej!

Opret aldrig en konto på sådanne sider i håb om let tjente penge. Hvis du vil investere i Bitcoins eller aktier findes der officielle og godkendte måder at gøre dette på. Man bliver kun snydt, hvis man tror, at man kan snyde sig foran i køen til gevinsterne via snedige investeringstricks.

Den Danske Metode er en sand klassiker indenfor svindel på internettet. Det hele var så skruppelløst og nederdrægtigt skruet sammen, at man har svært ved at tro på, at der faktisk var folk, der hoppede i med begge ben.

Men det var der!