Pengene fik ben at gå på, når Britta Nielsen åbnede for godteposen. Børnenes far døde for en del år siden, så undskyldningen gik på, at han havde efterladt sig en massiv arv, som Britta Nielsen løbende delte ud af. Læs her om Britta Nielsens ældste datter, Karina Jamilla Hayat.

Det vil jo selvfølgelig altid have en grad af påstand mod påstand, når retten skal vurdere, om man har handlet i ond tro – eller bare har været ualmindeligt naiv og godtroende.

Retten fandt, at Britta Nielsens børn måtte have haft kendskab til, at de store beløb blev anskaffet via kriminelle forhold.

Ikke nær så forkælet som sin lillesøster

Ligesom sin tre år yngre søster havnede Karina Hayat også i retten – og på tv. Det var nemlig bemærkelsesværdigt, at de to søstre pludselig var at finde på skærmen i bedste sendetid, hvor de gjorde alt for at fortælle danskerne om, at de ingen anelse havde haft om sagens alvorlige karakter.

Karina Hayat var angiveligt ikke sin mors foretrukne barn. Ihvertfald kom det frem i retten, at Karina ‘kun’ var blevet forkælet med sølle 3,4 millioner kroner – mens hendes søskende tilsammen havde raget ca. 47 millioner til sig af deres mors svindlerbytte.

De 3,4 millioner var kommet Karina til gode via overførsler, kontanter, bilkøb og en andelslejlighed.

Min mor har altid gået op i, at vi skulle hygge os til jul

Karina Jamilla Hayat

Lånte penge af mor, der skulle betales tilbage

Karina Hayat fandt en anden forklaring frem for retten end sin søster, der blot spillede uvidenhedskortet hele vejen igennem. Den ældste datter havde såmænd bare været flittig med at låne penge af sin mor. Penge, som hun sidenhen agtede at tilbagebetale.

Når det var jul, skulle der hygges i familien Hayat. Efter Karina og mand – mere om ham senere – havde fået to børn, skulle der angiveligt ikke spares på noget. Og så er det jo rart, når man kan låne sig lidt frem af sin mor.

Pengene stod da også opført som ‘lån’ når man kigger kontoudskrifterne igennem, som Karinas forsvarsadvokat gjorde opmærksom på. Der var også diverse gældsbreve at fremvise – underskrevet af både Britta Nielsen og Karina Hayat.

En eller anden disharmoni har der altså sandsynligvis været i familien, når det ene barn kun kunne låne til faste omkostninger og julehygge, mens de andre levede den vildeste luksustilværelse.

Jeg har ikke fået meget

Karina Jamilla Hayat

Flaskepant gav et godt tilskud til husholdningen

Karinas søskende var på svinedyre ekskursioner til Tyskland, Holland og Sydafrika imens hun og familien fik et par hundrede kroner ud af morens flaskepant. Sådan blev billedet tegnet op i retten af forsvarsadvokat Peter Secher.

En påstand, der klingede lidt hult, da det også kom frem, at de dyre lån aldrig var blevet betalt tilbage. Når man kan hive lån i land for flere millioner – hvorfor skulle man så bekymre sig om en smule flaskepant?

I det hele taget blev der gjort et stort nummer ud af at få Karina Hayat til at fremstå som en del mere bevidst om de store omkostninger end sine søskende.

Et skønmaleri, der blev mere og mere problematisk at fastholde som retssagen skred frem.

Jeg ville gerne have de tomme flasker, hvis hun ikke selv ville ned med dem

Karina Jamilla Hayat

Besøget i bankboksen

Det kan godt være, at Britta Nielsens ældste datter ikke fik ligeså meget forærende som sin søster. Et besøg i en bankboks, angiveligt indeholdende smykker for en formue, fandt dog sted på et mistænkeligt tidspunkt.

Besøget i banken fra søstrene Hayat foregik dagen efter, at deres mor var gået i flyverskjul i Sydafrika. Men det var der intet underligt i, forklarede Karina. Hun skulle nemlig prøve smykker til et forestående bryllup. Hendes mor havde opbevaret dem i sin bankboks, da Karinas mand var anklaget i en hælerisag.

Ja, sagen om Britta Nielsens børn trækker i den grad tråde i både øst og vest.

I retssagen omhandlende moderen kom det frem, at politiet havde fundet bevis for, at Britta Nielsen opbevarede ca. 2,9 millioner i den omtalte bankboks. Der var altså andet end smykker med affektionsværdi for datter Karina at komme efter.

Men det hele kan selvfølgelig sagtens have været et pudsigt sammenfald.

Der var ingen penge i bankboksen, da vi var dernede

Karina Jamilla Hayat

DommenKarina Jamilla Hayat

Karina Jamilla Hayat modtog 9. juli 2020 en ubetinget dom på halvandet års fængsel for groft hæleri. Dommen blev anket på stedet af Karinas advokat, da hun ikke selv var til stede under domsafsigelsen.

Under retssagen kom det frem, at Karina Hayat nu var havnet på kontanthjælp og boede med sine søskende i en lejlighed i Hvidovre.

Ankesagen begynder efter planen 30. august 2021. Der er afsat ni dage og to reservedage. De sidste dage er i oktober.

Svindlere.dk følger op, når der falder endelig dom i sagen.

Litteraturliste:

Videoer

Læs også om sagens kerne, Britta Nielsen, her!