Sagen om Britta Nielsens børn trak mange tråde rundt omkring. Karina Jamilla Hayats ægtemand, Kian Omid Mirzada, var nemlig også blandet ind i sagen, selvom han har gjort alt for at holde sig væk fra mediernes søgelys.
Karina Hayats advokat forsvarede sin klient ved at fremhæve hendes mands kriminelle forhold – så meget for idyllen mellem mand og kone. Pengene, der var gået ind på Karinas konto, kom ifølge forsvareren slet ikke fra Britta Nielsen. Det var tværtimod sorte penge fra Kian Mirzadas tvivlsomme forretningsmetoder.
Da Kian røg i fængsel, som følge af sin kriminelle løbebane, spurgte Karina Hayat ligefrem sin mor om penge. Det var altså Kian Omid Mirzada, der havde forsørget familiens liv i luksus og ikke Britta Nielsens svindelnumre – sådan lød forsvarstalen.
Brutalt overfald på Kian Mirzadas værksted
Kian Omid Mirzada er en mand, der ikke skyr nogen midler for at fremme sin sag. Kigger man i kriminalregistret dukker der flere alvorlige sager op.
I 2014 blev Britta Nielsens svigersøn idømt fire måneders ubetinget fængsel for at have arrangeret et brutalt overfald på to mænd i sit baggårdsværksted. Præcis, hvad de to mænd havde gjort for at modtage så hård en medfart, ville Kian dog ikke delagtiggøre retten i.
Kian Mirzada tilkaldte to uidentificerede medgerningsmænd til sin virksomhed Get2Work ApS i Hvidovre, som i øvrigt er afsløret i svindel, og her fandt overfaldet sted. Der var tale om slag i hovedet med en metalstang, hvorefter ofrene tog flugten med blodet silende ned af hovedet.
Retten fandt det ikke bevist, at det var Kian, der slog ofrene med jernstangen. Derimod fandt man beviser for, at overfaldet skete på ordre fra Kian, samt at han truede ofrene, samt et kvindeligt vidne, med en pistol. Det ene offer var i øvrigt tidligere tiltalt for drabsforsøg i en sag med relation til Københavns betændte miljøer.
Kidnapning af polsk håndværker
Kian Mirzada var tilsyneladende ikke tilfreds med den måde en polsk håndværker udførte sort arbejde for ham. Der havde tidligere været uoverensstemmelser om penge, og nu tog sagen endnu en drejning. Ihvertfald drog en kidnapningsdelegation og tæskehold mod Jylland for at tage håndværkeren med på en tur til Sjælland.
De brød ind i hans hus, hvor de flåede ham ud i deres bil for øjnene af mandens kone og barn. Karina Hayat erklærede sig uskyldig i retten, hvor hun fremhævede, at hun hjalp politiet efter bedste evne med at finde frem til offeret for kidnapningen.
Under kipnapningen, der endte i Skælskør, blev polakken udsat for en hårdhændet behandling, som betød varetægtsfængsling til Kian Mirzada.
Dommene – Kian Omid Mirzada
19. marts 2014 idømtes Kian Mirzada fire måneders ubetinget fængsel for for at have orkestreret det brutale overfald på de to tidligere omtalte mænd på sit firmas adresse.
I 2019 faldt der dom i en sag om ulovlig våbenbesiddelse uden anerkendt formål. Det drejede sig om en foldekniv, en økse og en hammer fundet i en personbil ejet af Britta Nielsens svigersøn. Dommen løb på en bøde på 6000 kroner.
17. februar 2020 idømtes Kian Mirzada otte måneders fængsel for besiddelse af hælervarer til en værdi af 700.000 kroner. De to af månederne blev gjort ubetingede og resten betingede. Herudover blev Kian også idømt 120 timers samfundstjeneste og betaling af sagens omkostninger. Advokat Nima Nabipour udbad sig på sin klients vegne betænkningstid.
Der er endnu ikke faldet dom i den omtalte sag om kidnapning af den polske håndværker.
Sag mod Kian Omid Mirzada blev droppet
Bagmandspolitiet valgte i starten af 2021 at droppe deres sigtelse om groft hæleri imod Britta Nielsens svigersøn. Efter gennemgang af sigtelsens forhold, valgte man at droppe sagen via et brev til Mirzadas advokat, Andre Vrlic, som kommenterede afslutningen på sagen således:
“Efter min opfattelse har det gennem hele forløbet været åbenbart, at der ikke har været noget grundlag for en sag mod min klient. Hvilket politiets efterforskning altså har bekræftet.”
Anklagemyndigheden sigtede Kian Omid Mirzada for at have fjernet og gemt betragtelige værdier efter aftale med Britta Nielsen. Men det mente anklagemyndigheden altså ikke efterfølgende, at der var tilstrækkelig med bevis for.
Der var dog stadig tiltaler om frihedsberøvelse, vold og trusler på programmet i retten til en anden god gang.