Dette er beretningen om en ung mand, der allerede har været god for et hav af numre. Jetsetsvindleren er ikke en titel, man bare gør sig fortjent til uden videre. Læs med her – det er svindlerguf af bedste kvalitet.
Per Ulrich Karpf behøver ikke kigge sig over skulderen i frygt for, at andre svindlere skal overhale ham. Han indtager en topplacering, når det handler om danske svindlere, der bare bliver ved med at give.
Det var momsbedrageri, det var skatteunddragelse, det var tømning af selskaber, lukning af selskaber, en kæmpe cocktail af forskellige økonomiske kreativiteter.
Dette er beretningen om en ung mand fra Nordsjælland, der ikke ville gå i glemmebogen. Svindelnumrene er utallige – hvor der er en vilje, er der en vej.
Domme for bedrageri og økonomisk kriminalitet er der ligeledes rigeligt af. Per Ulrich Karpf har endda bedrevet svindelnumre fra fængslet – utroligt men sandt.
Så længe der er mennesker til, vil der altid være nogen, som vil snyde. Jetsetsvindleren løber ikke fra sin fortid. Han ved godt, at hans brogede cv skræmmer masser af folk væk. Derfor er han gået til fuld bekendelse på sin hjemmeside.
Superlativer mangler der ikke om Ulrich Karpf. Du kan i dag hyre ham som salgskonsulent – og det er der faktisk stadig virksomheder, der gør. Mere om det senere.
Sæt popcorn i mikroovnen og bryg en god kop kaffe – dette er fortællingen om Jetsetsvindleren fra Rungsted.
Et bedragerliv på første klasse
Per Ulrich Karpf var kongen af nattelivet i København. Der var ikke det, han ikke kunne betale for. Venner og veninder festede IGENNEM på Karpfs regning, som blev betalt vha. økonomisk kriminalitet.
Et jetsetliv kræver en indtjening udover det sædvanlige. Karpf er i besiddelse af en kringlet hjerne, som altid åbenbarede nye måder at berige sig på – på andres bekostning.
Så længe, der er penge nok, er der altid venner ved din side. Jetsetsvindleren vidste godt, at man skulle holde gang i gryden, hvis den overdådige livsstil skulle opretholdes. Dette er i høj grad også en fortælling om en ung mand, der frygtede at gå i glemmebogen.
Opvækst i whisky-bæltet
Området omkring Rungsted bliver ofte kaldt for Whisky-bæltet. Her er der masser, som har rigeligt på bankbogen. Per Ulrich Karpf har gennem hele sin barndom bevæget sig tæt på disse kredse – uden dog nødvendigvis at være en af dem, hvor rigdom bare var noget, man tog for givet.
Men Karpf skulle siden vise dem. Der var krummer i knægten, når han med champagneflasken i den ene hånd og med – endnu – en ung skønhed i den anden, fyrede den af på in-steder i Københavns natteliv. Her var en mand med succes – det kunne alle forvisse sig om.
Bag overfladen gemte der sig dog en forsømt knægt, som med alle midler søgte at camouflere sin angst og mindreværd. Karpf fik hurtigt en fornemmelse af, at han kunne noget særligt – og mere ville have mere. Penge var det overraskende nemt at komme til. Rigdom giver status, og status er til for at blive vist frem.
Karpf havde vundet over dem alle sammen: “Jeg har altid nået mine mål i livet” udtalte han selvsikkert fra besøgslokalet i endnu et topsikret fængsel.
En ulykkelig barndom har været skyld i mange triste menneskelige skæbner. Man kan gemme sig med sin sorg, eller man kan gå all in på at vise verden, at man ikke er til at få ned med nakken. Det tidlige voksenliv skulle give en forsmag på en svindelkarriere til topkarakterer.
En mester i overtalelse og manipulation
Storsvindlere er ofte mennesker, du tydeligt husker efter at have mødt dem bare én gang. Karisma og gode taleevner er absolut vigtige personlighedstræk, hvis der skal svindel på drengen.
Jetsetsvindleren besidder alle de træk en svindler skal besidde, hvis man virkelig vil til tops i hierarkiet. Når der er udsigt til at berige sig selv, ser man sig ikke tilbage – koste hvad det. Og kostet er lige, hvad det har – for rigtig mange uskyldige mennesker, som er blevet ofre for Karpfs fiduser.
Det begyndte med ejendomshandel i Tyrkiet
Man kunne lave STORE penge som ejendomsspekulant i Tyrkiet. Det fandt Karpf naturligvis hurtigt ud af – og sådan opbyggede han en formue i sine tidlige voksenår. Her kom en ung mand, der efter en årrække på Bornholm med sin far, ville vise “vennerne” i Whiskybæltet, hvem der kunne lave penge – og damer.
Penge, damer, biler, kokain, designertøj, fester – sådan kan jetsetsvindlerens liv i de år opsummeres.
Du har måske hørt om kendte danskere, der har investeret i hotelprojekter i Alanya – Per Ulrich Karpf var en af pionererne. Fra 2004-2006 gik det hele forrygende godt, lige indtil Muhamed-krisen lagde det hele i ruiner. Deutsche Bank ville nu ikke lege med mere, og så ramlede hele projektet noget så eftertrykkeligt sammen.
Ulrich Karpf stod ved en skillevej: Skulle han bøje nakken eller svindle sig ud af situationen?
Du kender allerede svaret. Man bærer ikke titlen Jetsetsvindleren for ingenting. Ulrich Karpf udfoldede al sin kreativitet i form af momssvindel, dokumentfalsk og videre i den dur. INTET skulle afholde ham fra at komme til at bestride den absolutte trone i Københavns jetsetkredse.
Og sådan startede en kriminel løbebane, der bare skulle fortsætte i årene frem. Rigdom kom – og blev afløst af fængselsophold. Men hvor en svindler falder, må han rejse sig. Per Ulrich Karpf lod sin på ingen måde slå ud af noget så trivielt som flere år bag tremmer.
Bedrageriet fortsatte ufortrødent, når chancen bød sig. Derfor sidder mange mennesker i gæld den dag i dag. Det har i sandhed været risikabelt at krydse vej med Jetsetsvindleren – om det så skete frivilligt eller ej.
Hårdføre metoder i modelbranchen
Når man har svindlet sig til i omegnen af 100 millioner kroner, har man været vidt omkring. Det vil være for omfattende, at beskrive hvert enkelt fupnummer, så vi må plukke enkelte ud.
Denne beretning er fra modebranchen i Danmark 2013:
Er man vild med unge skønheder – og det er man jo nok som storsvindler i 20’erne – hvad er så mere oplagt, end at gøre karriere med eget modelbureau?
Per Ulrich Karpf skyede heller ingen midler for at komme frem i denne verden af champagne, røde løbere og labre langben. Faktisk har andre medarbejdere på andre modelbureauer ligefrem følt sig truet af den frembrusende Karpf.
1st Option hed foretagendet, som jetsetsvindleren ejede igennem en stråmand pga. sine gentagne domme.
Der blev set stort på uskrevne regler i modelbranchen. Modeller blev kontaktet bag om ryggen på andre bureauer.
“Lige meget hvad du tjener nu – så fordobler vi din løn!” Nogenlunde sådan har det sikkert lydt, når 1st Option bejlede til endnu en skønhed med ansættelse andetsteds. Og det er ufine metoder i modebranchen.
Dream Models ville ikke finde sig behandlingen. Man gjorde opmærksom på forretningsmetoderne i 1st Option, og blev efterfølgende ringet op og fik klar besked:
“Hvis du ikke sletter opslaget på Facebook bliver der krig!”
Underviste fupfirma
Svindlere tiltrækker svindlere. Nu er vi helt fremme i 2020. Per Ulrich Karpf har trukket sig tilbage fra sit liv i overhalingsbanen og foretrækker rideture på sin hest fremfor kokain på VIP-klubber i indre København.
Marketing Saver er et firma med mod på tilværelsen og rundsave på albuerne. Og hvem ringer man så til?
Karpf blev hyret som konsulent. Han skulle rådgive firmaets ansatte i telefonsalg og var ikke bange for at demonstrere sine evner over telefonen foran hele forsamlingen. Vi har trods alt også at gøre med verdens bedste sælger – ja, Karpfs egne ord.
“Workshoppen handlede om træning i cold calling. Altså salgsopkald, hvor vedkommende, du ringer til, ikke er forberedt på at få en sælger i røret.” Berettede Karpf efterfølgende til Ekstra Bladet.
Karpf modtog efter eget udsagn en fyrstelig hyre for sit engagement som salgscoach. Efterfølgende blev Marketing Saver dog anklaget for særdeles ufine forretningsmetoder og ønskede heller ikke at samarbejdet med Jetsetsvindleren skulle blive offentlig kendt.
Det er i øvrigt en mekanisme, som går igen. Håbefulde og ambitiøse iværksættere tager kontakt til succesrige foregangsmænd – om de så er dømte kriminelle eller ej, synes underordnet.
Per Ulrich Karpf modtager sandsynligvis stadig masser af henvendelser om gode råd og samarbejde.
Stiftede Dansk Folkepartis Ungdom
Vi forlader svindlerverdenen for en stund, for Ulrich Karpf har faktisk en fortid som ungdomspolitiker bag sig.
Som med alt andet i livet gik Karpf også linen ud som politiker. Faktisk var han en af hovedkræfterne bag stiftelsen af Dansk Folkepartis Ungdom. OG tro det eller lad være: Jetsetsvindleren var opstillet som kandidat til Europa-parlamentet.
Dansk Folkeparti er nok ikke ligefrem det, man scorer mest på at være medlem af i byen. Partiet tager derfor imod med kyshånd, når unge mennesker melder sig klar til kamp under Pia Kjærsgaards rødhvide faner.
Tiden i Dansk Folkeparti kastede en dom for racisme og et mislykket formandskup af sig. Herefter skiftede Karpf retning og blev i stedet medlem af Venstres Ungdom.
Her blev han formand i Søllerød – og det kan nok være, der blev drejet hoveder, når formanden stødte til festen. Hvor de andre ankom med det offentlige eller på cykel, smed Ulrich Karpf sin kæmpe-Mercedes lige foran indgangen.
Fest og farver hører ungdomspolitik til. Jetsetsvindleren var havnet i sit rette element. Når der festes, bliver der flirtet – og hvor der flirtes, konkurreres der blandt herrerne om at score de smukkeste piger. Du kan allerede regne facit ud.
Ulrich Karpf brød sig ikke om den billige vin, der blev serveret ved mange lejligheder. Løsning: Han medbragte sin egen og hældte gerne op til hele selskabet. Drikkepenge til bartenderne var der også rigeligt af.
Der blev ikke sparet på noget. Alligevel blev Karpf hurtigt en hadet person i VU. At føre sig frem og score damer for snuden af andre, vinder man ikke stor popularitet på i lille Danmark.
Politik var nu et overstået kapitel. En karriere i svindel og humbug ventede lige om hjørnet.
Bedrageri fra Jyderup Statsfængsel
Når du allerede er dømt for svindel, vil folk være ekstra på vagt overfor dig. Derfor kan det være svært at gå videre ned ad samme karrieresti, når ingen vil røre dig med en ildtang.
Denne beretning er derfor en af de helt vilde!
Per Ulrich Karpf bedrev uden at blinke ejendomssvindel for 80 millioner – bag tremmer. At det ikke burde være muligt, kan der i øvrigt næppe være to meninger om – men det er en helt anden snak.
Pga. svindelen bag tremmer blev det en særdeles stakket frist, da Karpf blev løsladt. Vupti! Med et snuptag røg Jetsetsvindleren bag tremmer igen.
Det mest “imponerende” er dog, at han formåede at snuppe et hus fra en fængselsbetjent. Ja, en af dem, der skulle passe på Karpf, blev selv offer for løjerne.
Det er ikke uden konsekvens at pleje omgang med en storsvindler. Heller ikke selv om manden er bag tremmer – og man selv er uddannet som udøver af lovens lange arm.
Per Ulrich Karpf kunne svindle alt og alle, når paraderne blev sænket bare en smule …
Velkommen i klubben
Per Ulrich Karpf – også kendt som Jetsetsvindleren eller Per Ulrich Andersen – fortjener en topplacering i Danske Svindleres Hall of Fame.
Der har været kreativitet til overflod, når millioner er rullet ind på både lovlig og ulovlig vis. Pengeregnen har fundet sted igennem et hav af firmaer både i Karpfs og stråmænds navne – frivilligt som ufrivilligt. Identitetstyveri har nemlig været et af Karpfs hofnumre.
Hovsa – har jeg lige brugt 100.000 kroner? Nej, det er nok Jetsetsvindleren, der er på spil!
Medsammensvorne har der i øvrigt også været rigeligt af. Den mest prominente må siges at være champagnemillionæren Mads Dinesen, som er et kapitel for sig. Karpf og Dinesen forholdt sig dog ikke helt ens til anklagepunkterne, da de var i Retten sammen. Kan man få den anden til at fremstå mere skyldig, slipper man jo selv billigere – hver svindler for sig!
Ulrich Karpf lægger ikke selv skjul på sit skrøbelige mentale helbred, når han sluger piller mod borderline i ovenstående DR-dokumentar. Kunstnere siges at være alternativt begavede og ligeledes mentalt ustabile. Jetsetsvindleren har i den grad fået fuld valuta ud af at udnytte sit svindlergen til punkt og prikke – psykisk sygdom eller ej.
Per Ulrich Karpf er en farverig skikkelse, der er spændende i enhver forstand. Vi byder velkommen i svindlerklubbens æresloge!
Læs om mange flere svindlere her på siden!
Opdateringer …
Medvirken i ‘Pengejægerne’ på DR
Per Ulrich Karpf ligger ikke på den lade side. Han bliver således ved med at dukke op til overfladen i bedste sendetid, hvor han anklages for kreativt bedrageri og svindel. Jetsetsvindleren lader sig ikke sådan lige holde nede af TV-journalister, der fremfører sine anklager for rullende kameraer.
I starten af 2021 var det så angivelig svindel med tråde til corona-krisen, det drejede sig om. Per Ulrich Karpf viste sig at være bagmanden, da ‘Pengejægerne’ på DR rullede over skærmen. Afslutningsvis kom det til en mindeværdig scene, hvor Karpf tog til genmæle overfor DR’s journalistiske metoder – medbringende sit eget kamerahold.
Selve sagen handlede primært om, at firmaet startigen.dk tilbød at overtage firmaers gæld under corona-krisen. Det førte til en hel masse beskyldninger om brug af stråmænd og videre i den dur. Når Per Ulrich Karpf er involveret er det som regel ganske kulørt, hvad der ligger bag.
BT-podcasten ‘Det, vi taler om’ havde 26/2 2021 Per Ulrich Karpf med over telefonen. Her forklarede han, hvorfor han har meldt tre journalister til politiet.
Vi følger op, når der er nyt. Det er aldrig kedeligt, når Per Ulrich Karpf er indenfor rækkevidde.