Stol ikke på Ståle Rubach – Det kan koste dig en million!

Ståle RubachPas på Ståle Rubach hvis du møder ham. Er han venlig over for dig, har han en bagtanke med det. Han vil sandsynligvis bedrage dig som jeg blev. Her får du min beretning af manden, der kostede mig en million kroner plus løbende renter!

Af Gert Otkjær

I november 2011 var jeg på ferie i Thailand på Phuket. Meget hurtigt bliver jeg kontaktet af en nordmand ved navn Ståle Rubach. Han er meget venlig og fortæller, at han for 5 år siden, solgte sin bilforretning i Norge som han fik rigtig mange penge for. Han besluttede derefter, at han ville leve sit liv under varmere himmelstrøg. Han fortalte at han satte det meste af sin formue i bankgaranterede aktier, så derfor blev han usædvanlig rig om fire år, hvor garantien skulle give ham mere end 50 millioner norske kroner.

Han fik desuden 18.000,- kr efter skat hver måned, da han havde forsikret sig, medens han var selvstændig. Han var helt nedkørt, da han solgte sin forretning, så det lykkedes ham, at få forsikringen udbetalt, som han havde tegnet medens han drev forretning… så han fortalte at han levede fint af de 18.000,- norske kr., for det svarer til 10 månedslønninger i Thailand.

Ståle Rubach sidder ved bordet.

Han sagde, at det var rigtig hyggeligt, at møde en dansker, så han ville blive glad, hvis han kunne køre mig rundt og vise mig Phukets seværdigheder, for han syntes vi talte så godt sammen. Dette ville jeg da gerne, og vi havde da også 14 hyggelige dage sammen hvor jeg ikke anede uråd overhovedet!

Da jeg skulle rejse sagde han, at det var en skam, at jeg allerede skulle afsted, men hvis jeg havde tid snarest, skulle jeg komme derned igen, så kunne det jo være, at vi kunne lave forretninger med hinanden, der kunne give mig mere end min nuværende indkomst. Jeg havde dengang en indkomst på ca 200.000 kroner om året. Jeg var i bedring efter en kræftsygdom i halsen, nen var stadig meget svækket.

Da jeg havde været hjemme i lidt over en måned, havde jeg fået lavet de ting der ventede,  og tænkte så, at der godt kunne blive tid til en ferie igen. Jeg kontaktede Ståle Rubach, der blev meget glad, og lovede, at han nok skulle tage sig af alt det praktiske med billigt hotel osv.

Gældsbrev fra Ståle Rubach

Her ses det originale gældsbrev som Ståle Rubach lavede, der dannede baggrund for et svindelnummer til 1 million kroner! Du kan klikke på billedet og se det i stor størrelse.

Ved min næste møde med Ståle, der stadig virkede venlig og troværdig, spurgte han, om jeg var ville tjene en million. Jeg svarede, at det kom an på hvordan. Han svarede, at ved at låne ham en million ville han efter 4 år betale mig det dobbelte tilbage. Jeg svarede, at så mange penge havde jeg ikke, men han svarede, at hvis jeg kunne låne dem, ville han betale renterne.

Han skulle få sin advokat til at udstede gældsbrev, så jeg ville være 100% sikker på min investering. Jeg spurgte, hvorfor han ikke gik til sin egen bank og fik pengene, men han svarede, at det ikke var nødvendigt, at blande dem ind i det. Hans store fejl var, at han havde låst alle sine midler i 4 år, og han kunne godt bruge lidt flere penge i mellemtiden, men om 4 år fik han mere en han kunne bruge i resten af sit liv.

Jeg syntes da han forklarede det, at det lød som en god ide, så jeg gik ind i min bank da jeg kom hjem, og sendte pengene til ham, da jeg havde fået det gældsbrev fra hans advokat underskrevet. Det viste sig, at være meget dumt af mig.

I de næste tre måneder var jeg primært i Thailand og havde næsten dagligt besøg af Ståle Rubach der nu havde lugtet blod.

Advokat Lars R. Berg

Her er advokat Lars Berg da medunderskrev gældsbrevet. Lars Berg skriver i nedenstående skrivelse at Ståle intet ejer… Hvis advokaten allerede vidste at Ståle intet ejede, begik han, efter min mening, en strafbar handling… det er en sag jeg undersøger nu.

Nu begyndte han at fortælle om sin personlige gode ven John Fredriksen, Norges rigeste mand. Ståle anbefalede mig, at jeg skulle sælge alle mine aktiviteter, og lade hans gode ven der var en sand vinder med alt i forretninger om at varetage dem. Hvis jeg ville afvikle og give ham og John pengene, vill jeg selvfølgelig blive garanteret mine penge med et nyt gældsbrev, og han ville tro, at i en periode på 2 til tre år, ville kapitalen være tredoblet, og vi skulle så dele profitten.

Nu blev jeg først mistænkelig. Jeg spurgte ham, hvad han ville med alle disse penge, nu havde han jo fået en ekstre million foruden hans forsikringspension, og om 4 år, havde han jo så mange pege, så han ikke vidste hvad han skulle bruge. Han fablede videre og sagde, at om 4 år, ville han invitere mig og min kone på en tur jorden rundt, på de bedste hoteller, han var ligeglad, hvad det kostede, om det så var en million… Jeg var på daværende tidspunkt blevet klar over, at der var noget der ikke var som det skulle være, men jeg lod som ingenting, spillede lidt med på hans leg, og renterne på det første lån kom som de skulle under mit ophold.

Svar fra advokat Lars Berg om inddrivelse af Ståle Rubachs gæld

Her er det svar jeg fik tilbage fra selvsamme advokat der medunderskrev det originale gældsbrev… spørgsmålet er så hvorvidt Ståle Rubach og advokat Lars R. Berg er i ledtog med hinanden, det kan jeg foreløbig kun gisne om, men sagen er pt ved min advokat, der skal granske om Lars Berg har brudt de advokatetiske regler. Klik og se i stor størrelse.

Efter min hjemkomst til Danmark ringede Ståle til mig efter en måned og spurgte mig om jeg var begyndt at afvikle. Jeg svarede, at der var krise i Danmark, og tiden var ikke til at afvikle, da jeg ikke på nuværende tid, ikke kunne få det mine aktiver var værd, så jeg var ikke interesseret i at afvikle på nuværende tidspunkt… Nu kom der en helt anden Ståle Rubach frem end jeg havde kendt. Han bleg meget vred og sagde, at så måtte jeg selv stå med min rentebyrde på den million han havde lånt. Sådan blev det, sagen gik til advokat, der erklærede at Ståle intet ejer og er ikke i stand til at betale sin skriftlig indgåede aftale.

Jeg føler, at jeg er blevet snydt på det groveste af Ståle Rubach. Jeg har fra andre jeg mødte på rejsen hørt, at han prøver, at få alle han kan komme i kontakt med, som han tror der er penge i, til at investere i ham. Hvor mange gange det er lykkedes for ham, er jeg ikke klar over, men jeg vil efter bedste evne, prøve at advare andre mod Ståle Rubach, så de ikke kommer i samme situation som mig.

svindlere_Logo_mglens2Sagen blev sendt til advokat der undersøgte hvorvidt både Lars Berg og Ståle Rubach kunne Politianmeldes, eller på anden måde retsforfølges. Resultatet blev at det var der meget stort grundlag for. Lars Berg er derfor blevet meldt til det Norske advokatnævn, og Kriminalpolitiet har allerede rejst sigtelse mod Ståle Rubach.

Hvis du derfor også har været så uheldig at have kendskab til Ståle Rubach, vil Kriminalpolitiet meget gerne høre fra dig. Kontakt venligst dit lokale Politi.

Jeg vil skrive yderligere her på siden når Politiet starter straffesagen… indtil da er her et billede mere af Ståle Rubach… møder du ham, så undvig ham for enhver pris, hvis du har dine penge kære!

Ståle Rubach - Hel figur