Anmeld Spam

Anmeld SpamSpam er noget som vel stort set alle kender til, men hvordan er det egentligt defineret?

Den oprindelige og korrekte definition er e-mails med kommercielt indhold, som du ikke har givet afsenderen tilladelse til at sende!

Det vil sige at når du får tilbud om Viagra osv. så er det i den grad kategoriseret som Spam og det er ulovligt at sende.

Men i dag betegner de fleste bare Spam som uønsket e-mail. Det vil sige at hvis du modtager et tilbud om et produkt, og afsenderen har din e-mail fordi du i tidernes morgen engang har tilmeldt dig deres nyhedsbrev… så er det IKKE Spam, og dermed ikke ulovligt at sende!

Hvis du er sikker på at du ikke har givet afsenderen lov til at sende dig e-mails kan du anmelde afsenderen for at sende Spam. Dette gør du via Forbrugerstyrelsen, og det første du skal gøre er at kigge på afsenderens e-mail. Hvis den slutter på .dk så er det et dansk domæne, og så skal du skrive til: dansk@spamklage.dk

Hvis den ikke slutter på .dk er det en udenlandsk afsender, og så skal du sende en kort e-mail til int@spamklage.dk

OBS: Du behøver ikke sende en længere forklaring, idet der automatisk bliver sendt en formular retur til dig, som du skal udfylde!

Særlige tilfælde

PolitietHvis du får e-mails fra nogen der udgiver sig for at være andre (såsom e-mails, hvor afsenderen udgiver sig for at være din bank, SKAT eller lignende.) så er det IKKE Spam, men i stedet bedrager, og der skal du anmelde det til Politiet i stedet. Dette gør du ved at klikke dig ind på Politiets hjemmeside her: Find din Politikreds, og herefter skal du finde din lokale Politikreds og klikke dig ind til din. Nu skal du bare klikke på “Kontakt” hvorefter du finder en e-mail til din lokale Politikreds, og det er her du skal sende anmeldelsen til, hvis afsenderen udgiver sig for at være Skat, Visa, Din bank eller lignende. Det samme gælder hvis det er danskere eller udlændinge der forsøger at narre penge fra dig (såsom de klassiske Nigeria breve).

Generelt er det en god idé at forebygge Spam, og det har Forbrugerstyrelsen skrevet en fin guide til. Du finder den her: Gode råd til at begrænse Spam